Nejste přihlášen/a.
Vyklízím pozůstalost a našel jsem tam 2 ks mlýnků na maso 5a8.Jsou namazány asi Fermeží-je oranžové a je to zaschlé.Nejdou rozšroubovat, naprosto s ničím nejde ani pohnout.Poradil by mi prosím někdo, jak to udělat, aby byly funkční?Děkuji J.
Pokud je mi známo, fermež není oranžová. Kdo by natíral mlýnky (styk s potravinami) fermeží, do které dnes přidává kdekdo kdeco, ale nic zdravého. Co nejde silou, jde ještě větší silou. Nebo je třeba to ohřát. Co budete s oranžovým?! mlýnkem dělat? Mlít v něm maso? Nějak se mi to celé nezdá. Fotečka by nebyla?
Když se řekne oranžová (křiklavě), napadá mě suříková barva (taky historie) a suřík znamená olovo, hodně olova. To papat nechcete...
No, to by bylo jednoduché vysvětlení. Ovšem mlýnky nejsou z klasické oceli. Lokálně reznout mohou (desky, nože, čepy šneku), ale velké díly by zreznout neměly.
Mlýnky bývají litinové a litina rezaví. Třeba pošle foto mlýnků. Ta oranžová barva je přinejmenším podivná.
Zdravím, není to nějaká tehdejší vazelína. Pamatuji nějakou, kterou používal náš topenář a tak byla pěkně hustá a barva odpovídala, za čas to zatuhlo, ale povrch byl ochráněn. Něco podobného je dělalo při konzervacích zbraní, kdy se tyto celé ponořily do horké vazelíny a poté vyjmuly a zabalily do mastného papíru.
To není fermež, myslím, že to jsou starý zaschlý organický tekutiny, Vyvařit v horké vodě s trochou louhu.
To bude pošušňáníčko. Neumytý a uskladněný. Jak je psáno, jsou to usazené a přischlé zbytky masa (tuk a další). Krom vyvaření bych zkusil sprej na čištění trouby. ten odstraní i mnohokrát připečené.
Jo a kde je ta oranžová?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.