Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabé magnetické těsnění lednice

Od: karel10 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

u mé asi 10 let staré lednice zpuchřelo těsnení horních dvířek kombinované lednice Bosch. Objednal jsem si teda nové těsnění na eshopu KupAoprav.cz. Těsnění sedlo dobře ale problém je že magnetická síla těsnění je tak malá že dvířka téměř nedrží a někdy se i samy otevřou (dvířka otevírá protisíla čudlíku pro spínání osvětlení).

Skoro jsem se už chystal na reklamaci ale podle recenzí na eshopu to asi bude běh na dlouho trať.

CHtěl jsem se ale zeptat jestli je možné nějak magnetickou sílu nějak vlasními silami posílit? Případně čím to bylo způsobeno? že by starý náhradní díl co zatím ve skladu přišel o magnetickou schopnost? případně nahradní díly nemají vždy stejné vlastnosti jako orginál?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když jsme asi před 20 lety kupovali novou lednici, trpěla podobným neduhem. Tak jsme reklamovali. Nebyl jsem doma, tak jen z vyprávění manželky. Přijel servisák, vytáhl horkovzdušnou pistoli, těsnění postupně nahříval a druhou rukou vytahoval. Potom ledničku zavřel a dal pokyn půl hodiny neotvírat. To bylo celé. Zkrátka těsnění trochu přišponoval a bylo. Je mi jasné, že tohle chce fortel, poněvadž s horkovzdušnou pistolí lze snadno způsobit škodu, ale zkuste zkontrolovat, zda těsnění všude přiléhá a pokud ne, můžete to zkusit prohřát fénem, tím jistě nic nepopálíte.

karel10
hodnocení

Dobrý nápad, s tím fénem to o víkendu zkusím

111®
hodnocení

3x
A ta zkouska se dela tak, že se veume toaletak, a postupne se po obvodu zavírá a zlousi vytahovat. Kde to drhne je to OK. Kde ne netesni.
halamus

Já zkoušku uděkal tak, že jsem pozdě večer dal do lednice rozsvícenou akumulátorovou LED pracovní svítilnu a pak jsem v kuchyni zhasnul světlo. Je to rychlejší, než kontrola s tenkým papírem.

karel10
hodnocení

Zkusil jsem se svítilnou a zadne světlo nastestí nevidim, to není tak tragické

km
hodnocení

1x
Myslel jsem si, ze hlavni sila, ktera drzi dvere je podtlak, ktery vznikne ochlazenim vniknuvsiho tepleho vzduchu. Opravdu doleha tesneni dobre a tesni vsude?
vernon
To je pěkná blbost...
Mimochodem, v lednici žádný podtlak není. Ani být nemůže, když je vzadu kanálek pro odvod vody z námrazy...
Tak ten když se ucpe, teoreticky tam ten podtlak vzniknout může:)
Jinak já blbě těsnící dveře a kvůli tomu i rychle namrzající mrazák u asi 40lety lednice, která je ve vlhkým sklepě a otevírá se max 2x denne, "opravil" jedním vrutem a pružinou, která se prostě ručně zahákne za hranu dveří, doplněno napisem fixou přes celý dveře, aby se to nezapomnelo pouzivat :)
km
Muzete mi vysvetlit, proc tedy ty magnety maji rozdilnoo silu tesne po zavreni dveri kdy drzi pevneji? Dekuji.
Treba mrazak kdyz otevru, zavru a chci znovu otevrit, tak to nejde. Musim pockat par minut. To jsou nejake magnety z NASA, ktere poznaji, ze byly dvere otevrene a tak zaberou a drzi vic?
km
Mozna je to blbost, uznavam, ale nekdo je tu za blbce, to byste zase mel uznat vy:
google.com/...

vernon: ten kanálek obsahuje zkondenzovanou vodu, minimálně v části nad výparníkem kompru.

není to prostě jen teoretická "díra". Podtlak vzniknout může a vzniká.

halamus

> Podtlak vzniknout může a vzniká.

Zřejmě máte nějakou podtlakovou lednici. Já mám lednici standardní s "magnetickým těsněním" a síla potřebná k otevření dvířek je stejná, když dvířka otevřu po sekundě nebo po několika hodinách.

Já otevřu lednici, něco z ní vytáhnu, zavřu a hned si vzpomenu že ještě něco chci.

Kdybych zabral, tak jí snad zvrhnu - musím chvíli počkat.

pan Svačinka, naprostý souhlas. *palec* Já, za svoji osobu bych malounko, ale fakt jen maličko lednici vepředu podložila, aby byla kapičku nahnutá.

@babkazov:

je to tím, že oba dobře chladíme, tak na 4 nebo 5 °C tak to má být.

Kdo tam má 12 tenhle "problém" nezná.

karel10
hodnocení

Podle me by to mělo držet i bez toho efektu ...

Taky si myslím, jinak by přece třeba taková fungl nová lednice, navíc s novým těsněním, které si ještě nesedlo, před prvním vychlazenim prostě nedržela zavřená a to by nezpůsobilo zrovna dobře, kdo by si takovou koupil :) Nebo když tam někdo méně přemýšlející dá vychladit hromadu teplého jídla, to by přece musel dveře držet, dokud to nevystydne :)

virgill
hodnocení

1x

zavrit lednici a lepici paskou zalepit zavrene dvere. zkuste jestli budte mit stejne problem i druhy den.
po umyti stareho (puyvodniho) tesneni jsem mel stejny problem i stejne reseni. tesneni si musi sednout..

karel10
hodnocení

No už to trvá od pátku a je to zdá se pořád stejné

hodnocení

0x

"přísajná" síla maget-magnet nebo magnet-kov silně závisí na vzdálenosti, . Nemohly se nějak zkřížit panty, že to nedoléhá a je tam třeba 0.5mm mezera. Mezera mezi magnety, gumové těsnění klidně může dál dret bez mezer. Nebo nějaká překážka jinde po obvodu? nebo něco ohnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]