Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u mé asi 10 let staré lednice zpuchřelo těsnení horních dvířek kombinované lednice Bosch. Objednal jsem si teda nové těsnění na eshopu KupAoprav.cz. Těsnění sedlo dobře ale problém je že magnetická síla těsnění je tak malá že dvířka téměř nedrží a někdy se i samy otevřou (dvířka otevírá protisíla čudlíku pro spínání osvětlení).
Skoro jsem se už chystal na reklamaci ale podle recenzí na eshopu to asi bude běh na dlouho trať.
CHtěl jsem se ale zeptat jestli je možné nějak magnetickou sílu nějak vlasními silami posílit? Případně čím to bylo způsobeno? že by starý náhradní díl co zatím ve skladu přišel o magnetickou schopnost? případně nahradní díly nemají vždy stejné vlastnosti jako orginál?
Když jsme asi před 20 lety kupovali novou lednici, trpěla podobným neduhem. Tak jsme reklamovali. Nebyl jsem doma, tak jen z vyprávění manželky. Přijel servisák, vytáhl horkovzdušnou pistoli, těsnění postupně nahříval a druhou rukou vytahoval. Potom ledničku zavřel a dal pokyn půl hodiny neotvírat. To bylo celé. Zkrátka těsnění trochu přišponoval a bylo. Je mi jasné, že tohle chce fortel, poněvadž s horkovzdušnou pistolí lze snadno způsobit škodu, ale zkuste zkontrolovat, zda těsnění všude přiléhá a pokud ne, můžete to zkusit prohřát fénem, tím jistě nic nepopálíte.
vernon: ten kanálek obsahuje zkondenzovanou vodu, minimálně v části nad výparníkem kompru.
není to prostě jen teoretická "díra". Podtlak vzniknout může a vzniká.
> Podtlak vzniknout může a vzniká.
Zřejmě máte nějakou podtlakovou lednici. Já mám lednici standardní s "magnetickým těsněním" a síla potřebná k otevření dvířek je stejná, když dvířka otevřu po sekundě nebo po několika hodinách.
Já otevřu lednici, něco z ní vytáhnu, zavřu a hned si vzpomenu že ještě něco chci.
Kdybych zabral, tak jí snad zvrhnu - musím chvíli počkat.
pan Svačinka, naprostý souhlas. Já, za svoji osobu bych malounko, ale fakt jen maličko lednici vepředu podložila, aby byla kapičku nahnutá.
@babkazov:
je to tím, že oba dobře chladíme, tak na 4 nebo 5 °C tak to má být.
Kdo tam má 12 tenhle "problém" nezná.
"přísajná" síla maget-magnet nebo magnet-kov silně závisí na vzdálenosti, . Nemohly se nějak zkřížit panty, že to nedoléhá a je tam třeba 0.5mm mezera. Mezera mezi magnety, gumové těsnění klidně může dál dret bez mezer. Nebo nějaká překážka jinde po obvodu? nebo něco ohnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.