Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvodňovací žlab?

Od: ok® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, prosím vás, jak nejlépe vyřešit toto odvodnění dešťové vody ze střechy na chalupě. Nyní to mám vyřešené pouze takto, jenže každou chvíli se vývod samovolně(někdy pomůže krtek) zasype hlínou.
Stačil by napojit obyčejný odvodňovací žlab (plástový/betonový) a pokud ano stačilo by ho pouze jen tak vložit do země nebo nutné zabetonovat? Mám obavu aby se v zemi nehnul
Dešťová voda by pak odtékala samovolně dál, prostě jakoby trativod
Hned vedle se s m tam jezdí autem, takže se stává, že se autem najede na to vyústění
Díky za tipy

Odvodňovací žlab?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jako vždy je více moéžností, ale jen navrhuji tento žlab, nebo podobný, lehce zakopat do hlíny, urovnat do roviny a hotovo, Bez betonu.

re4zon
Ovsem ne tridy A15, protoze ten pri prejeti autem jen obsypany hlinou rozhodne nemusi vydrzet.

Snad všichni pochopili, že jde jen o vzorek, stejně v tom trávníku nejezdí auto. Maximálně sekačka.

ok®
hodnocení

Ano, z 99%sekacka, autem minimálně, ale může se stát,že kolama vozu ten žlab přejedu

to žlab vydrží, pokud bude dobře usazen do terénu.

re4zon
hodnocení

0x
Ja bych vykopal trochu vetsi a delsi prikop (nekolik metru) i s preshem pres ten odtok, vystlal geotextilii po cele delce, vysypal sterkem, nahore geotextilii prelozil a pak zakryl zeminou a zasel travu. Vznikne jakasi vsakovacka.

zaseja
hodnocení

0x

Milane, nevím, jestli jste to špatně pochopili vy nebo já, ale tazatel chce podle mě osadit něco na tu trubku, která je VÝVOD odpadní vody ven do trávy a ne odvod tý vody z trávy do trubky a tam pomůže jedině občas kouknout a vyčistit

Tazatel napsal, "napojit obyčejný odvodňovací žlab"

pokud by chtěl trubku, tak jí snad napojí delší. Žlab má boční vstupy na trubku.

km
hodnocení

0x
Vykopejte jamu a osadte maly vsakovaci kos a udelejte to ta, aby byl bud pojezdovy a nebo abyste zamezil vjeti auta - dat stranou a vymezit prostor vetsimy kameny. Povrch zatravnete.
Misto kose muzete pouzit pouze kameny v jamne a geotextilii. A nebo jen kameni. Levnejsi reseni maji nizsi trvalivost jelikoz se drive zanesou. Take je dobre do okapu nebo pod svody osadit lapace necistot a ty 2x za rok vycistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]