Dobrý den, prosím vás, jak nejlépe vyřešit toto odvodnění dešťové vody ze střechy na chalupě. Nyní to mám vyřešené pouze takto, jenže každou chvíli se vývod samovolně(někdy pomůže krtek) zasype hlínou. Stačil by napojit obyčejný odvodňovací žlab (plástový/betonový) a pokud ano stačilo by ho pouze jen tak vložit do země nebo nutné zabetonovat? Mám obavu aby se v zemi nehnul Dešťová voda by pak odtékala samovolně dál, prostě jakoby trativod Hned vedle se s m tam jezdí autem, takže se stává, že se autem najede na to vyústění Díky za tipy
Ja bych vykopal trochu vetsi a delsi prikop (nekolik metru) i s preshem pres ten odtok, vystlal geotextilii po cele delce, vysypal sterkem, nahore geotextilii prelozil a pak zakryl zeminou a zasel travu. Vznikne jakasi vsakovacka.
Milane, nevím, jestli jste to špatně pochopili vy nebo já, ale tazatel chce podle mě osadit něco na tu trubku, která je VÝVOD odpadní vody ven do trávy a ne odvod tý vody z trávy do trubky a tam pomůže jedině občas kouknout a vyčistit
Vykopejte jamu a osadte maly vsakovaci kos a udelejte to ta, aby byl bud pojezdovy a nebo abyste zamezil vjeti auta - dat stranou a vymezit prostor vetsimy kameny. Povrch zatravnete. Misto kose muzete pouzit pouze kameny v jamne a geotextilii. A nebo jen kameni. Levnejsi reseni maji nizsi trvalivost jelikoz se drive zanesou. Take je dobre do okapu nebo pod svody osadit lapace necistot a ty 2x za rok vycistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.