Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s majitelem

Od: tomasmaly odpovědí: 20 změna:
Dobrý den .
Rád bych se zeptal na řadu .
Při sestavování majitelovi skříně v nájmu sem ji omylem rozbil .
Obrazem jsem volal majiteli, že se vyrovname s tím, že si nechá část z kauce a to přesně tolik, kolik stála skříň .
Našel jsem na internetu tu samou skříň za cca od 10 do 13 tisíc . Majitel na mě vyžaduje 35 tisíc ( skříň , prý dva řemeslníci a dva dny práce ,) .
Má majitel nějakou právo po mě chtít zaplatit služby, které si on sám objednal, nebo má právo jen na cenu té skříně samotné?
Děkuji za odpovědi

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Způsobil jste mu škodu. Buď mu dáte tolik peněz, které pokryjí náhradu, nebo se dohodněte, že koupíte novou stejnou skříň a zajistíte její montáž.
doplněno 24.08.24 17:38:

Ale pokud jste při sestavování skříní stejně pozorný, jako při psaní tohoto zmateného dopisu, spíše byste se do ničeho podobného pouštět neměl.

Proč by to měl být -ZMATENÝ DOPIS-podle mě toto není žádný dopis,/asi zřejmě netušíš,jak takový dopis vypadá/,ale jenom dotaz a nevím,co je na něm zmateného,jastli nejsi tak trochu zmatený ty,ty rádče.

hodnocení

7x

má nárok na úhradu prokazatelné škody - máte pojištění z běžného života? To by se dalo tímto uhradit a pojišťovna si pohlídá korektnost jeho požadavku.

lmgify
hodnocení

4x

Co tam ti 2 maníci dělali 2 dny, když skříň byla rozebraná?

Jestli dokážeš tu původní nahradit stejnou a novou za 13 tisíc, tak to vůbec nepůjde z kauce a máš po starostech.

To je nějaká zabudovaná skříň v rámci celé stěnové sestavy, že to dávali dohromady 2 dny? Dva dny je dovezení zboží + zakázková instalace celé stěny včetně výplňových dílů na míru po stranách. *sok*

tomasmaly
hodnocení

Skříň je klasická šatní . Nebyla nikde zabudovaná .

hodnocení

3x

Majitel má právo požadovat uvedení bytu do původního stavu. Když to zvládnete levněji včetně dopravy a montáže v původní kvalitě, můžete se s ním dohodnout, že to zajistíte. Jinak zaplatíte částku prokázanou majitelem.

hodnocení

3x
""Při sestavování majitelovi skříně v nájmu sem ji omylem rozbil ."" - proč jste ji sestavoval Vy? Ti dva řemeslníci s ní ty dva dny dělali co? 1. sestavovat nábytek není Vaše povinnost, to mělo být hotové pokud to je v nájemním bytě.2. majitel má pochopitelně nárok pouze na cenu té skříně, takže koupit tu samou a pokud jste pojištěn, dát to na pojišťovnu. Majiteli to pouze oznámit.

hodnocení

1x

Má majitel nějakou právo po mě chtít zaplatit služby, které si on sám objednal,****Jasně, má na to právo. To, že Vy se domníváte něco jiného, to nedí důležité. Z kauce to taky nelze, páč pak by byla kauce nižší,.

Takže se domluvit a uhradit to, co požaduje. Nebo to zařídíte sám, přesně jak soi to majitel přeje?

Asi by to chtělo změnit název otázky, problém s nájemníkem.

Dal jsem bod, ale asi by to chtělo úplně nezávislý pohled na věc... Protože jak je známo, může být vyčůraný nájemník a i pronajímatel... To je taky odzkoušeno životem...

tomasmaly
hodnocení

1) Proč problém s nájemníkem . Já nemám problém to zaplatit, ale když jsem nevěděl, tak jsem se raději zeptal .
2) Nemám problém uhradit co požaduje, ale neměl by také tu cenu prokázat? ( Faktura, doklad? )
re4zon
No me by zajimalo, kde jsou ty dva dny prace dvou lidi, pokud se skrin hotova da nekde koupit? To by mohl rict kazdy, treba pri rozbiti okna, ze chce cenu okna, plus tyden prace zubare. Navic kdyz nebyla sestavena, jeste bych chapal dopravu, montaz atd, ale to asi nebudou 4MD. Jestli to nebude tak, ze si majitel nechal vymenit nabytek v celem byte, to trvalo 2 dny dvema lidem i s odvozen a ted pri poskozeni jednoho kusu chce vychcane zaplatit vsechno. Na to narok fakt nema.

Jelikož jsem roky pronajímal byty a kanceláře, tak vím, jací jsou občas nájemníci.

ale neměl by také tu cenu prokázat***není třeba, buď akceptujete, nebo jdete do sporu.

tomasmaly
hodnocení

Jestli tomu dobře rozumím, tak si může vymyslet jakoukoliv částku a ja s tím buď budu souhlasit, nebo soudní spor?
Já myslel, že tohle by mělo být také nějak ošetřený
re4zon
Jezis ne ze vy se s nim budete muset soudit. On se bude muset soudit o nahradu skody s vama. Coz neudela, pokud na vas neco zkousi, pak staci prokazat vuli skodu uhradit, ale nechtit hradit nesmysly. Nebo je v pravu a pak je rozumnejsi mu to zaplatit driv, nez na nejaky soud vubec dojde. V kazdem pripade mit takovy vztah mezi najemcem a pronajimatelem je posahane.
Muzete uz laskave odpovedet, v cem ma spocivat tech 20+ tisic za nejake sluzby? Rozbil jste skrin za 13 a on chce 35 ZA CO? Jestli si koupil skrin predrazenou, je to jeho problem. A proc ji proste neobjednate a neslozite? Na nic jineho nema ani narok, rozbil jste skrin, jste povinen nahradit stejnou skrin. Vubec to nemusi byt v penezich!
tomasmaly
hodnocení

Peníze by měli byt dle informací za skříň , dovoz , montáž a prý tu skříň dělali 2 lidí 2 dny. .
Jedná se o skříň v příloze .
Bohužel skříň nemají skladem, tak ji chce zaplatit
Sám majitel mi řekl, že mi částku strhne z kauce a s tím jsem souhlasil, ale přijde mi přepálená částka. ( Souhlasil jsem se strhnutim peněz z kauce, ale v oprávněné výši ) . 20 tisíc za montáž se mi zdá noc . )
Problém s majitelem

Mluvil jste již s majitelem, že tato částka, co po Vás požaduje, je velice nepřiměřená? Co na to sdělil?

Já bych to nedal.

re4zon
No, tak je to presne jak jsem myslel, majitel vas chce oskubat. 20 a vic tisic za montaz? Takovou jsem skladal sam dve hodiny. Ihned bych ho informoval, ze se strzenim z kauce nesouhlasim. Nemaji skladem je fuk, tak se pocka na vyrobu. A jestli se stehujete pryc a on ji potrebuje hned, tak dostane penize jen za skrin + nejake drobne za dopravu a montaz. A jestli trva na prepalene castce, muze pak vysvetlovat soudci, za co to je, oni mu to vysvetli a jeste prodela kalhoty za poplatky.

hodnocení

0x
Dejte nám sem odkaz co přesně je to za skříň
Z informací autora vůbec nechápu co se tam vůbec děje. 13 tKč skříň a ty další peníze za co?
doplněno 25.08.24 08:39: Je schopnej se k tomuhle vyjádřit i nějaký truhlář odtud z poradny?
Nejsem truhlář, ale vyrobil jsem i pár věcí z masivu,včetně například točitých spirálových nohou z buku ke starožitným židlím.
20tisic korun za to, že se smontuje skříň? Za ty peníze by to mohlo být z masivu,
Majitel chce autora dotazu trošku vojebat

km
hodnocení

0x
Skrin kupte a nechte namontovat. Castku z kauce si nenechte strhnout.
V tomto pripade byla asi chyba majitele informovat...
Jak jste tu skrin znicil, ze je nepouzitelna?

hodnocení

0x

Jasně že je to moc,je nenažranej a zkouší tě,co vydržíš,kup mu ji a jestli máš kámoše co tomu trochu rozumí tak at ti pomužou ti ji složit a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]