Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal na řadu .
Při sestavování majitelovi skříně v nájmu sem ji omylem rozbil .
Obrazem jsem volal majiteli, že se vyrovname s tím, že si nechá část z kauce a to přesně tolik, kolik stála skříň .
Našel jsem na internetu tu samou skříň za cca od 10 do 13 tisíc . Majitel na mě vyžaduje 35 tisíc ( skříň , prý dva řemeslníci a dva dny práce ,) .
Má majitel nějakou právo po mě chtít zaplatit služby, které si on sám objednal, nebo má právo jen na cenu té skříně samotné?
Děkuji za odpovědi
8x
doplněno 24.08.24 17:38:
Ale pokud jste při sestavování skříní stejně pozorný, jako při psaní tohoto zmateného dopisu, spíše byste se do ničeho podobného pouštět neměl.
Proč by to měl být -ZMATENÝ DOPIS-podle mě toto není žádný dopis,/asi zřejmě netušíš,jak takový dopis vypadá/,ale jenom dotaz a nevím,co je na něm zmateného,jastli nejsi tak trochu zmatený ty,ty rádče.
7x
má nárok na úhradu prokazatelné škody - máte pojištění z běžného života? To by se dalo tímto uhradit a pojišťovna si pohlídá korektnost jeho požadavku.
4x
Co tam ti 2 maníci dělali 2 dny, když skříň byla rozebraná?
Jestli dokážeš tu původní nahradit stejnou a novou za 13 tisíc, tak to vůbec nepůjde z kauce a máš po starostech.
To je nějaká zabudovaná skříň v rámci celé stěnové sestavy, že to dávali dohromady 2 dny? Dva dny je dovezení zboží + zakázková instalace celé stěny včetně výplňových dílů na míru po stranách. ![]()
3x
1x
Má majitel nějakou právo po mě chtít zaplatit služby, které si on sám objednal,****Jasně, má na to právo. To, že Vy se domníváte něco jiného, to nedí důležité. Z kauce to taky nelze, páč pak by byla kauce nižší,.
Takže se domluvit a uhradit to, co požaduje. Nebo to zařídíte sám, přesně jak soi to majitel přeje?
Asi by to chtělo změnit název otázky, problém s nájemníkem.
Dal jsem bod, ale asi by to chtělo úplně nezávislý pohled na věc... Protože jak je známo, může být vyčůraný nájemník a i pronajímatel... To je taky odzkoušeno životem...
2) Nemám problém uhradit co požaduje, ale neměl by také tu cenu prokázat? ( Faktura, doklad? )
Jelikož jsem roky pronajímal byty a kanceláře, tak vím, jací jsou občas nájemníci.
ale neměl by také tu cenu prokázat***není třeba, buď akceptujete, nebo jdete do sporu.
Já myslel, že tohle by mělo být také nějak ošetřený
Muzete uz laskave odpovedet, v cem ma spocivat tech 20+ tisic za nejake sluzby? Rozbil jste skrin za 13 a on chce 35 ZA CO? Jestli si koupil skrin predrazenou, je to jeho problem. A proc ji proste neobjednate a neslozite? Na nic jineho nema ani narok, rozbil jste skrin, jste povinen nahradit stejnou skrin. Vubec to nemusi byt v penezich!
Jedná se o skříň v příloze .
Bohužel skříň nemají skladem, tak ji chce zaplatit
Sám majitel mi řekl, že mi částku strhne z kauce a s tím jsem souhlasil, ale přijde mi přepálená částka. ( Souhlasil jsem se strhnutim peněz z kauce, ale v oprávněné výši ) . 20 tisíc za montáž se mi zdá noc . )
Mluvil jste již s majitelem, že tato částka, co po Vás požaduje, je velice nepřiměřená? Co na to sdělil?
Já bych to nedal.
0x
Z informací autora vůbec nechápu co se tam vůbec děje. 13 tKč skříň a ty další peníze za co?
doplněno 25.08.24 08:39: Je schopnej se k tomuhle vyjádřit i nějaký truhlář odtud z poradny?
Nejsem truhlář, ale vyrobil jsem i pár věcí z masivu,včetně například točitých spirálových nohou z buku ke starožitným židlím.
20tisic korun za to, že se smontuje skříň? Za ty peníze by to mohlo být z masivu,
Majitel chce autora dotazu trošku vojebat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.