Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím utěsnit vnitřek chráničky pro kabely?

Od: boban® odpovědí: 11 změna:
Po 8letech se dostává voda do chráničky, ve které je kabel.
Čím to utěsnit?
Dík

Čím utěsnit vnitřek chráničky pro kabely?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Zadny silikon nebo medvedi lejno. Tento tmel se trochu v trubce roztahne a hlavne tesni. hasoft.cz/... Tesnic tmel

Když to utěsní na (nižším) konci, tak mu tam voda bude zůstávat ...

hodnocení

5x
Mě se na lecos osvědčilo todle je to trvale plastický a dokáže to utěsnit kde co
prumex.cz/...
To vypadá zajímavě, něco s vlastnostmi medvědího hovna ale na bázi silikonu, takže se to časem neoddělí od podkladu jako silikonovej tmel?
Neoddělí jeden čas sem stim měl olepenou odpadovou rouru v koupelne praskla a ja nak nemel čas to vyměnit
Běžně to v autech dávám pod anténu když je měnim nebo stin zaplacnu diru v kastli kerou taham kabely napr pro kameru couvací senzory nebo tažný
Právě proto se ptám:) Občas něco demoluju a zpátky těsním na obytným přívěsu, originál je to podpatlany nějakým netuhnoucim tmelem, snad se to jmenuje Terostat nebo ta nějak, po ceně jsem se radši ani nepidil. Používám pak medvědí hovno(butylen) v kartuši, ale zdá se mi horší, po čase od povrchu začíná tvrdnout a nevím, jak dlouhodobě těsní, navíc pak bývá i trochu problém místo znova odlepit (mřížky odvětrání lednice), navíc se mi zdá, že je agresivní na některý plasty, okraje stresnich oken se časem pokroutily a nevím, jestli je to tim medvědím hovnem, nebo prostě už stářím a sluncem

hodnocení

5x

Otazka je, co je zdroj vody, ak kondenzacia, tak netesnit, ak zatekanie, tak tesnit. Z fotky neviem poznat, kde to je a co je okolo.

hodnocení

příčina je dešťová voda, chránička je hluboko v půdě, někde do ní začalo téct

hodnocení

2x

Nekvalitní provedení. Se správnými spojkami a těsnícími kroužky má systém krytí IP67 (chráněno proti dočasnému ponoření do vody). Trasa má být ve spádu, na začátku a na konci šachty, pak na nižším konci v odkanalizované šachtě voda vyteče. Máte to tak uděláno?

Víte, kde se voda do chráničky dostává? Zkuste to zacpat (zvenku) dle rady kolegů.

Je trasa ve spádu? Udělejte na dolním konci odkanalizovanou šachtu (trativod).

hodnocení

Máš pravdu, bylo to špatně udělaný

pet
hodnocení

2x
Nastříkal bych tam montažní pěnu(studnařskou,kanalizační)né až do konce a zbytek silikon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí hovno

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]