K tomu požadavku lednička, mrazák - u EC 2000 W v elektronické verzi (s integrovaným měničem) může být problém s rozběhem kompresorů. Chce to odzkoušet.
Používáme tuto, i pro svářecí invertor heron-motor.cz/... Chcete jen benzín? Nebo i plyn? Se startérem nebo bez? Doplňte otázku... K čemu ji budete hlavně využívat?
Přenosná, do 20kg, ne "převozná" Záložní zdroj proudu pro mrazák, lednici, plyn.kotel, světla. Použití co nejméně, jen pokud bude třeba. Zatím se rozhoduji mezi Fieldmann FZI4018-BI , FZI4020-BI Schepach SG2500i Jak jsem psal, Honda by byla bezva, ale ty ceny!
A to pro použití jako záložní zdroj hraje hmotnost roli? Mám jako záložní zdroj a nikdy jsem zatim nepoužil (Praha) stařickou Hondu 1,5kw z druhý ruky, mezi motorem a alternátorem má řemen a váží asi 60 kilo, ale pro tohle použití je mi hmotnost ukradena, domů už jsem ji dovezl a do sklepa donesl a tam zůstane
lll
Beru každý názor, možná na tom něco je co píšete, Berry.
Přenosná pro "Záložní zdroj proudu pro mrazák, lednici, plyn.kotel, světla"? To s ní budete cestovat po různých místech, kde je lednice a kotel?
Pokud jde o záložní zdroj pro stabilní spotřebiče pro případ výpadku elektřiny, tak to zařídí UPS, nebo lépe fotovoltaický systém s baterií. Ten navíc využijete i tehdy, když elektřina od distributora bude k dispozici.
Neznám, ale ze zkušeností vlastních i pochycenych z diskuzí je Hecht snad to nejhorší obecně. Příklad k tý servisovatelnisti - před lety, když jsem od Hechtu koupil wapku, tenkrát nejsilnější model, začala vzápětí téct a pulzovat. Dovezl jsem ji do jejich centrály na reklamaci, do měsíce mi ji vrátili po "celkové opravě" - následně zjištěno, že ji vyměnili za novou, zespoda potlučenou. Po pár použitích opět podobný problémy, zlobil bypass se spínačem, navíc praskla hlava z nějaký tragický hliníkový slitiny, to jsem si už sám nechal zavařit a ovládání předělal. Ale to jsem odbočil, teď proč to píšu - Kromě poměru ceny a výkonu jsem koupil Hecht proto, že na webu měli ke všem strojům detailní rozkres označených dílů, na první pohled ideál. Ovšem ouha, reálně na tu wapku měli jen 1 díl, kompletní vnitřek, za cenu celýho stroje - takže tolik k servisovatelnosti. Jinak pro záložní použití bych určitě nebral invrtor, v dnešní době bezolovnatého cinu s kratkou dobou rozpadu je klidně možný, že až dojde na použití centrály, bude už nefunkční.
bery - co myslíte tímto? "v dnešní době bezolovnatého cinu s kratkou dobou rozpadu je klidně možný, že až dojde na použití centrály, bude už nefunkční." To slyším poprvé, vysvětlíte? Díky
Myslím tím to, že uz5 ejakou dobu je snad kromě leteckých a lékařských přístrojů kvůli "ekologii" zákaz používání olovnatý pájky, která obvykle vydržela desitky let, takže se používají bezolovnatý, který rychle křehkou, rozpadají se a vznikají tak studené spoje. Říká se tomu myslím taky cínový mor. Zrovna nedávno jsem měl na opravu elektroblok a ovladaci panel z karavanu, kde postupně došlo na přepájení téměř všech míst na plošných spojích, jak to bylo všechno poznamenáno vibracema, změnama teploty a vlhkem, tak začaly občasné "bezdůvodné" výpadky a divné projevy, příčinou byla popraskaná pájka téměř všude, respektive postupně s čímkoli se zahýbalo, to hned popraskalo. Ne jen u desítek připojovacích fastonu, ale i třeba u relatek zaletovanych na desce. A nevím, jestli je to pravda, ale nedávno jsem četl o ukončení výjimky pro olovnatou pájku pro autoprůmysl, kde s lékařstvím a letectvím platila taky, takže pokud to je pravda, bude se u nových aut za pár let na co těšit
Než budete kupovat centrálu, dobře si promyslete, co k ní chcete připojovat. Je nutné, aby centrála měla dostatečnou výkonovou rezervu. Pro stroje s komutátorovými motor (vrtačka, flexa,...) je vhodná,aby centrála měla 1,5 - 2x větší výkon, než nástroj. Je to z důvodu rozběhových proudů při zapnutí. Pro ledničku a asynchronní motory se doporučuje alespoň 6-8 násobek. Pro napájení elektroniky je zase vhodná centrála se sinusovým průběhem výstupního proudu. Běžné centrály totiž mají hranatý průběh nebo modifikovaný sinus. Obdélníkové impulsy se elektronice moc nelíbí. doplněno 25.08.24 23:24: Dokonce, jak jsem byl upozorněn, je potřeba pro napájení ledničky elektrocentrálou potřeba až 20-násobek výkonu motoru. Je to z toho důvodu, že motor pohání kompresor, který přetlačuje chladivo pod tlakem.
Elektronice, dnes obvykle se spínaným zdrojem, je jedno, jestli je napájená čistou sinusovkou, obdélníkem, nebo třeba i stejnosměrným napětím. Sinusovku téměř vyžadují asynchronní motory a trafa, prostě věci s vinutím. Kromě komutátorových motorů, těm taky stačí obdélník i ss napětí, jen případná triakova regulace se může zlobit.
A co vy na centrálu Proteco 2kW proteco-naradi.cz/... Pořád ňák nemůžu zkousnout bazarovou Hondu, vím prd co s ní kdo prováděl a v jakém je stavu, když se jí chce zbavit..
Děkuji za názor, ale radši bych přece jenom měl benzínovou centrálu, ono se blíží období (roční doba) kdy slunce moc nesvítí, a tam solární panely jako zálohu nepočítám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.