Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsme se nastěhovali do nového bytu, kde je plynový kotel na ohřívání vody. Zpočátku jsem koumal jak funguje a zjistili jsme, že aby tekla teplá voda hned, tak asi není jiná možnost, než aby hořel takový malý udržovací plamínek pořád, nonstop. Je to asi hodně starý kotel, zn. Ariston. Když se totiž otáčecím tlačítkem vypne, tak prostě pak teplá voda na koupání, mytí nádobí atd. není a musí se v koupelně znovu ručně "nahodit" dlouhým stiskem jiskry a přívodu plynu zároveň.
Následně trvá asi 15 minut, než je dostatek vody nahřáto... no a abychom se tomuto vyhli, protože prostě člověk nechce plánovat, kdy bude potřebovat teplou vodu dopředu, tak je vlastně otočený na menší výkon neustále, ať se teplá voda asi tak nějak udržuje? Pak už problém není..
Je tohle normální? A nebude spotřeba ale pak extrémně vysoká? Ten udržovací plamínek je malý, asi tak 2 cm, a jede prostě celý den a noc, jiná možnost asi není?
V minulém bytě jsme měli kotel na vodu který poznal, když se ve sprše nebo umyvadle otočil kohoutek na teplou vodu a automaticky sepnul a začal hřát okamžitě, ale tady ten je teda asi nějaký jednodušší nebo co. Není to už nějaký předpotopní model a měli bychom chtít po majitelích výměnu? Děkuji za názory
Ten večný plamienok má smiešný odber,tým sa nezaťažujte. Mne na plynovom starom kotli ide ten večný plameň nonstop už cca 18 rokov.
V lete ohrievam vodu v bojlery,ak je potreba, a to mám spotrebu 6-7 kubíkov plynu mesačne. Takže fakt večný plameň mi berie zanedbateľné množstvo.
Výměnu chtít můžete, když zaplatíte pár desítek tisíc kč, tak vám jistě majitelé rádi vyhoví / vymění. Sice je to předpotopní, ale zase levný pro majitele, a hlavně to funguje, tak není důvod měnit.
Individuální příprava teplé vody má svoje výhody, když nespotřebujete nic, tak nic platite. U paneláku to je myslím tak, že platíte základní složku tuším 30% z faktury baráku za teolou vodu/ohřev, i když spotřebujete za rok 0 litrů teplé vody. To by se Vimhofovi nelíbilo.
Člověk bude asi jediný zpovykaný tvor na planetě, který potřebuje uměle ohřívanou teplou vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.