Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám přístřešek s pultovou střechou. Zatím jen krov ze smrkových trámů a budu dávat záklop a na to krytinu. Na straně u okapu mám přesah krokví 1 m. Krokve 15,6x9,6 10 ks, Šířka přístřešku 7,3 m. Když za přesah krokví chytnu celkem to pruží a podle sněhových map by jen ten přesah měl udržet cca 850 kg sněhu. Myslíte, že to bude OK?
Sklon cca 10 st. Krytina plech
Já si podle popisu představím toto.
Ty počítáš se zatížením sněhem 850kg. Máš tam deset krovů, takže zjednodušeně síla na jeden krov je 850kg / 10 krovů = 85kg.
Takže když si do poloviny délky přesahu dáš lano/ popruh a na lano se pověsíš za ruce, tak pokud máš 85kg, tak budeš přesně simulovat zátěž sněhu na jeden krov.
A že by tě takový krov neunesl, tomu nevěřím.
Krov pruží, protože každý materiál pruží. Když jsou krovy samostatné tak pruží nejvíce. Když je pak spojíš další konstrukcí, tak se zatížení rozloží a průhyb se zmenší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.