Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný hlavní jistič

Od: dann odpovědí: 9 změna:
Na koho se mám obrátit, když je porouchaný hlavní jistič, který je zaplombovaný u elektroměru? Je oprávněn to otevřít i běžný elektrikář-živnostník, nebo to musí být někdo od rozvodných závodů?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

4x
Bez obav oslovte mistniho elektrikáře, ten zná správný postup, jak tuto situací správně vyřešit

hodnocení

2x
Zavolej na Čez že deš pod blombu oni ti na to daj asi tejden a pak si to zas zablombujou

hodnocení

0x

i běžný elektrikář-živnostník***Ano, i ten to může udělat legálně.

hodnocení

0x

Běžný elektrikář-živnostník to může opravit, ale někdo od rozvodných závodů to pak musí zase zaplombovat. Takže se jeho pozvání stejně nevyhnete. Jen případně ušetříte čas.

Máte pravdu, ale ČEZáci jistič nevymění. Alespoň u mne to tak bylo. Dovolili rozplombovat, že přijedou dne XY zaplombovat. Tak jsem to rozebral, zjistil závadu, vyndal spálenou myšku a objednal nový elektroměrový rozvaděč, sloupek DCK ER 112/NKP7P-C PILÍŘ.

hodnocení

0x
Tady je info pro elektrikare od eg.d. egd.cz/...

a jiný distributor to má zase jinak...

Tak urcite podobne….

hodnocení

0x

PRE má seznam smluvních elektrikářů, kteří smí odstranit plomby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]