Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli někdo čistíte kromě záchodové mísy i samotnou nádržku na vodu u WC? A pokud čistíte i nádržku tak čím, jestli nějak mechanicky anebo jen chemicky (třeba u těch vestavných)?
Při opravě vypadlého tlačítka pro splachování jsem si všiml, že nádržka je vevnitř pěkně černo-zelená a tak mě napadlo, jestli se to nemá taky čistit. Nikdy v životě jsem to nedělal, čistil jsem vždy pouze samotnou mísu a do nádržky maximálně občas házel pouze takové ty samorozpouštěcí kapsle do WC, které obarvily vodu do modra a měly čistit záchodovou mísu...
Staci vycistit jednou za cas, dva tri roky. Nadrzku cistim chemicky obycejnym octem, ktery dam do rozprasovace a vicekrat nastrikam. Pri vetsim zanesenim pouzivam kyselinu octovou 25%, kterou redim podle potreby. Modre tablety do nadrzky nedavejte, jen Vam zasiraji nadrzku modrym bordelem a naleptavaji tesneni na vypoustecim ventilu.
Takže vypnout vodu, vypustit a vyčistit předpokládám. Mě totiž přijde, že ta voda v záchodě po čase celkem zapáchá (např. když v pátek odjedu a v neděli se vrátím zpět domů) a říkal jsem si, jestli to nemůže způsobovat už nádržka. Mísu pravidelně čistím Domestosem atd., takže si říkám, že tam není z čeho by to mělo zapáchat..
previt - Když máte odpady v pořádku, neměl by se tam zápach z kanalizace dostat ani když spláchne několik pater nad vámi zároveň. Zřejmě máte přicpané odvětrávací potrubí (vývod nad střechu, nebo přisávací ventyl někde v podkroví).
Pokud Vám kanalizaci nedělal "Pat a Mat" určitě máte sifony i v koupelně.
V nádržce mám za posledních 25 let souvislý hnědý povlak a nikdy s tím nebyl žádný problém. Před časem jsem měnil napouštěcí ventyl, ale to s tím nijak nesouviselo.
Legendární harmonika tam akorát občas praskne provázek. Jinak je to naprosto primitivní systém kdy jednoduší už je asi jen splachování kýblem. Problém sní byl pouze ve fabrikách kde se často splachovalo, pak ráda v ohybu praskala a záchod protýkal. Blbé je že dneska už se náhradní koupit nedá takže pokud nemáte doma do zásoby oprava je nemožná.
Ono se to harmonika opravdu jmenovalo Jinak zbastlit by to možná šlo, dost podobná oválná harmonika je použita jako hadice pro pružné připojení vany bubnu v některých pračkách. Ale podstatné bude vyřesit utěsnění k nádržce aby záchod neprotýkal a aby to vydrželo opakované ohýbání. Což se bojiím že bude probém protože co si pamatuji tak se to kdysi bastlilo všelijak a nikdy to moc dlouho nevydrželo.
Vážení, z nádržky mi vytéká voda s menší intenzitou než dříve. Jak vyčistit vypouštěcí ventil? Demontovat, rozebrat a vyčistit nebo stačí do prostoru ventilu nalít ocet + sodu?!
Rozebrat a zkontrolovat. Ocet + sodu nepoužívat, tohle je nesmyslná babská rada, nevím o tom, že by octan sodný měl nějaké čistící schopnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.