Zdravím, naskytla se mi možnost koupit zánovní sporák na tuhá paliva 20kw s výměníkem. Napojit na radiátory ho nechci ani v budoucnu. Za tu cenu co mi byla nabídnuta bych 100%0nepořídil sporák bez výměníku. Je tu někdo zkušený kdo mi odpoví zda mohu na tom sporáku, který je na výměník (všechny hadice odinstaluji) topit bez připojení na radiátory? Pokud ano, je něco ve vnitřku sporáku co by se mělo odinstalovat? Značka MBS super Thermo Magnum 20kw. Děkuji za případné odpovědi
Zásadní bude, jestli je tam na výstupu v podstatě samostatnej výměník, nebo kamna mají vodní plášť kolem topeniště, takový by bez vody moc výkonu do prostoru nevyzarily, brzo se zkroutily a propalily. Ani doplnit šamot by to asi moc nezachránilo, sice by to kamna částečně chránilo před žárem, ale výkon by byl minimální a všechno teplo vyletělo komínem, účinnost jak otevrenej krb.
Nechci být štoura , ale sporák co dá pruměrem 12 až 15 kw je docela kotel .
Kde to chcete umístit , protože to pak bude lokální topidlo . Radiátor má běžně okolo 1kw . Když dáte 15 radiátoru do místnosti , myslíte že to bude OK?
Odmontovat výměník a zazdít šamotem. Ale s ohledem na stávající žáruvzdorné materiály aby se to teplem nekroutilo a nepraskalo. Výměník má nějakou cenu ten prodejte přes bazoš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.