Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bavlněná povlečení - jaká gramáž

Od: soles47 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, kupujete i bavlněná povlečení, která obsahují tyto údaje? Vydrží to? Jaká má být gramáž u krepového a jaká u bavlněného povlečení? Jedno se mi dost líbí na e-shopu, kde mohu číst: bavlněné povlečení, 399 Kč a gramáž materiálu: 130 g/m2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

seba
hodnocení

0x

Gramáž jsem zkoumala,s tím,že nejhustší je nejlepší,sice má dlouhou životnost,ale je to moc tuhé.Nakoupila jsem jich spousty a je v nich markantní rozdíl,eshop klame,ale má výhody,že někde můžete výrobek vrátit,ale ne vždy.Kvalita je rozdílná dost,některé jsem si proto dokoupila v kamenném obchodě.Krepové je takové víceméně pro ty,co jim nevadí ty bouličky,nemusí se žehlit,je to takové pro krátkodobé hosty,děti,studenty,já mám ráda raději vyžehlené.

hodnocení

0x

Už ne. Když jsem měla "výbavu" a damaškové cíchy, tak jsem se na nich málem zedřela, aby bylo pěkné. Namočit, vyvařit, vyprat, naškrobit, usušit, uschlo za dlouho, nakropit, vymandlovat. Pak, když nastoupilo bavlněné povlečení s jinou vazbou a v jiné gramáži, ulevilo se mi. Údržba je velmi jednoduchá. A než jedno hodně kvalitní, tak za stejnou cenu 2-3 pvlečení s menší gramáži. Jen se nesmí kupovat levné na netu. Není to bavlna 100%, ale příměs nějakého bakelitu a je to hnus, velebnosti. ;) Navíc, je na vyběr několik materiálů. Bavlna, krep, flanel, mako, flis, satén. Je dobře si sáhnout a porovnat. A ještě jiný materiál, nevím, jak se mu říká, kdysi se tomu říkalo česaný silon + ještě něco. Nemusí všichni souhlasit, ale já to tak mám. Dříve se převlíkalo poměrně za dlouhou dobu. Dnes se zapotím, šoupnu do pračky, pak na sušák za okno a hden znovu povleču. Čisté, voňavé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]