Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak natřít plech. střechu bez úrazu

Od: jaruska® odpovědí: 4 změna:

Na zahrádce mám chatku, která má plechovou střechu.Potřebovala by už natřít.Získávám info. jak a co udělat.Lešení nemám ,tak zbývá žebřík.Abych ale nešlapal po plechu a hlavně si nezpůsobil úraz. Prý se dá dát na ten plech také žebřík,po kterém bych se nějak pohyboval..Jenom mi nejde do hlavy ,kde a jak ho upevním.Poradí mi někdo zkušenný.Děkuji J.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na natření střechy si udělej žebřík zvaný laťák.

V podstatě na to stačí nařezat na šířku asi 8 cm coulák či třicítku prkno. Nebo střešní lať a na to pár příček a hlavně nehoře dobře upevnit nějakou zábranu.

Nebo pokud máš dva přibližně stejný žebříky, tak nahoře dobře svázat k sobě a dát přes hřeben.

Jak natřít plech. střechu bez úrazu
hodnocení

Jenyk, moc, moc, moc děkuji.Paráda, na to bych fakt nepřišel.J

kdosi
hodnocení

2x

Je potřeba ho zachytit tak, aby se nesmeknul a ležel na té střeše naplocho, aby se vaše váha rozložila a tu střechu jste neprošlípnul.

hodnocení

2x

V jakém úhlu je ta střecha? Také je možné použít bezpečnostní opasek, přivázat k němu lano, které uvážete např. za komín, nebo v otevřeném "vylejzáku" za trám uvnitř. Pak můžete po střeše chodit a očistit to co půjde a pak barvit. Provaz si vždy nastavíte tak, aby délka umožnila natírání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]