Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou motorovou pilu do 10.000kč

Od: juelen odpovědí: 23 změna:
Dobry den, jakou by jste mi peosim doporucili motorovou pilu do kategorie strop 10.000 kc ani o 500 kc vic… uvazuji o stihl ms 251 nejblize mam asi k stihl…vyuzivana bude kolem baraku novostavby takze jednou za x let paluvove drivi a obcas treba zkacet na kseft nekomu max 1x rocne nejaky mensi ovocny stromek a tennrozrezat nebo palivove drivi treba 1-2x 9 m3 vyvazecka spise mekkeho dreva ta spotreba dreva v novostavbe je minimalni a ani zadne nalety koreny kolem domu nepeipadaji v uvahu dekuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

0x
Na to vaše šolichání bohatě postačí pila na baterku
z Lidlu
juelen
hodnocení

Urcite s baterkou z lidlu udelam v pripade potreby 18 metru kulatiny no rada k nezaplaceni ale bohuzel mimo misu dekuji dalsi
spu
Baterky budete mít dvě, jeda bude řezat metry kulatiny a druhá se bude nabíjet.

Jen pro upresneni parkside pila vyzaduje pro provoz 2 batere takze prakticky 4 (2 nabiji, 2 pracuji), samozrejmne nejsou v cene. Provoz na 4Ah je nejakych 30min

hodnocení

0x
251 je dobrá pila, jen nevím jestli se vejdeš do ty tvý desítky. Asi těžko.

id
hodnocení

0x
Máme ji 2 měsíce, nemá chybu. Cena 10800,-
juelen
hodnocení

Pecka diky moc jdu do ni a na paluvove drevo a kulatinu zvlada vvpohode nepretezuje ji to?
Tvrdé dřevo vezme i pila Dolmar 102 s výkonem 1.7 kW řetěz 3/8 1.3mm
Bere průměr 30cm jak nic
Takže výkon tý Stihlky je s absolutní rezervou
Teď koukám že Má 251 má řetěz
Typ řetězu STIHL Oilomatic Rapid Micro 3 (RM3)
Takže hned koupit a neztrácet čas s výběrem.
*palec*
Pilu nepřetěžuje dřevo, ale obsluha. Když budeš řezat tupým řetězem a čím míň to bude řezat, tím víc na ni budeš tlačit. Pak se bude od lišty jen kouřit a nebude to řezat.
Nevím proč se lidi bojí brousit řetěz? Asi aby déle vydržel...a přitom tímto způsobem vydrží méně a práce s tím je za trest. Bohatě stačí když se dolévá benzín dát na zub dva tři tahy pilníkem a je řetěz ostrý jako meč. Je to pětiminutovka a řetěz vydrží dlouho.
juelen
hodnocení

Co znamena bobane ten retez a proc koupit hned a neotalet s vyberem?
@jenyk
Pilu zatěžuje tvrdé suché dřevo ve spojení se silným ("dřevorubeckým" ) řetězem se silou vodiči drážky 1,5mm . Takhle silný řetěz je například na Dolmar PS 500. Zbytečně silný řetěz na běžný užití. Pila rezenvuc materiálu a pila se víc zatěžuje. Možnost zlehčit pile přizvedáváním pily,ale podle mě je to blbost. A je lepší pohodlnější posadit pilu a nechat řezat vlastní váhou. Svalům odlehčit,jen mačkat plyn na cca 3/4otacek
Tupej řetěz je kravína -obsluha se snaží kompenzovat tlačením na pilu, ale hlavně se pila kvůli tomu vytáčí na maximální otáčky (řetěz se nezakusuje do dřeva ), v tomhle horku se pila může zadřít,i když je dobré nastelovana a dobrý poměr směsi
Juelen
Proč koupit hned a neotálet?
Protože škoda času. Ta stihlka 251 je dobrá . Není co řešit. Má i nízký vibrace na rukojetích.
voprava:
Pila reže víc materiálu a zbytečně se zatěžuje

O kolik je širší řetěz 1,5 proti třeba 1,1?

vernon
@jenyk To je šířka drážky pro vodící články řetězu. 1,1 mm jsou jen ty nejmenší pilky.

vernon - to já vím, že se jedná o šířku vodící drážky. Já se bobana ptám o kolik má jedenapůlka širší řez?

Když říznu jedním řetězem do špalku a potom druhým řetězem do špalku, o kolik se budou jednotlivé řezy lišit v šířce?

Jestli to tedy vůbec bude měřitelný?

vernon
No, asi ty zuby budou trochu užší, ale ne o moc. Jestli vůbec...
20.08.24 21:35

No právě.

bobann
Užší je o 1mm. Znát to je dost. Když máš pilu s tím silným řetězem a nasadis řetěz 1.3mm s odpovídající lištou.
Věř nevěř znát to je

bobann
Ten lehčí řetěz i líp zrychluje. Takže pro výrobu nějakých tesařských spojů,.nebo srubarskych, výroba květináčů a jiných věcí je to lepší
Když si to myslíš, nebudu ti to rozmlouvat.
Různý pily mám v rukách 40 let, zdaleka bych si na všechny nevzpomněl. Poznám kulatej a hranatej řetěz, a hlavně poznám tupej. Ale šířka řetězu má minimální vliv řezání.
bobann
Ok, nebudu se hádat.
Už jsem se tu na poradně nadohadoval dost.
Pilu jsem vzal do ruky poprvý před 17ti lety, ale nařezal jsem se až až. Včetně srubařiny.

hodnocení

0x

Za mne toto,věčný stroj sbazar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]