Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jsem členem bytového družstva v Brně.
Prosím mohu si určit výši záloh na služby spojené s nájmem sama, nikoliv aby mi je striktně určilo družstvo?
Myslím na vodné, stočné, topení...
Děkuji moc
mám jinou zkušenost. Požádal jsem o vodné a stočné, aby mi stanovili podle mých potřeb a byli svolní. Co se týče tepla pro otop a ohřev vody bylo to naopak, tam jsem ničeho nedosáhl, až následně podle meziročního vyúčtování s ještě 1/2 ročním spožděním mi to poté upravili. Ale když sem se snažil o úpravu záloh na teplo dříve, než bylo to vyúčtování odbyli mě s tím, že sám nemůžu vědět kolik tepla spotřebuji. Tu vodu zkuste, mělo by to jít. Řekněte že se od Vás někdo odstěhoval, a že jezdíte na víkendy na chalupu a v bytě jste jen minimálně večer sama nebo dvě osoby a pod.
Po radě od miramira si ale vždycky v dubnu, nebo kdy je finální vyúčtování, připravte plnou kapsu tisícikorun na úhradu nedoplatku.
cha. to je opravdu směšné ..dobře, ikdyž budete doplácet bude to v květnu = 5měsíců po tom,co jste teplo nebo vodu spotřeboval. Když ale přeplácíte, přeplatek Vám vrátí do srpna = 8měsíců bezúročná půjčka pro toho, komu dáváte zálohy. O tom, že když přeplatíte 200kč v lednu vrátí Vám je následující rok v srpnu raději ani nehovořim . . . .Ten, kdo si myslí,že to je pro nájemníky výhodné je hlupák a neumí počítat. Naopak, když máte nedoplatky a musíte je zaplatit, jedná se však o bezúročnou půjčku skoro 1/2roku pro Vás (jako nájemníka) a to se mi naopak výhodné zdá. Přeplácet je nevýhodné, páč spoustu měsíců s Vašimi penězi, byť to je pár stovek hospodaří nekdo jiný. Zde máme pár stovek ale ve Brně jsou takových stovek desetitisíce . . . a už se bavíme o větší sumě že . . . . . Z čeho vyvozujete tu sumu v příspěvku (kapsa tisícovek). . .aha vy jste jasnovidec, gratuluju . Zase jeden posluhovač byt. družstev.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.