Jsem čerstvým majitelem ohřevu vody přes FVE. Při ohřevu vody v bojleru (Dražice) přes FVE je z bojleru slyšet vrčení, brum. Podle montážní firmy to je OK, prý to mají ověřené i z Dražíč. Jen bych se zde rád ujistil s 2 věcmi: 1.) Je to opravdu normální, děje se to i ostatním? 2.) Pokud je ohřev výrazně nižším výkonem (třeba jen 100 W), tak je jasné, že je ohřev na hodně dlouho. Jde mi však o životnost bojleru - neničí se tím?
Vrcanie nie je z dovodu tvorby a zaniku mikrobublin vodnej prary, ako pri varnej konvici, ale sposobuje to tvar vystupneho napatia,kde namiesto sinusovky tam striedac pusta obdlznik a plno harmonickych. Normalny jav.
Bojler sa najviac nici vodnym kamenom, ak sa vcas nevycisti a vytvori silnu vrstvu okolo spiraly. Nizsi vykon ohrevu nevadi.
jirka*
To asi bude ono, když přepnu na napájení ze sítě, tak nevrčí. Přijde mi, že čím méně W dává sluníčko, tím více vrčí, při nízkém svitu to i docela často zapíná/vypíná ohřev. Ale jestli to je OK, budu jen rád .
Jedná se o ne moc dobře navržený střídač/měnič. Neznamená to poruchu, jen to není tak moc dobře konstrukčně propracovaný. Takže generuje i vyšší harmonické. Ale je fakt, že to zbytečně zatěžuje spotřebiče. Vyfoťte nám co máte za střídač.
Asi je to, při ohřevu vody elektřinou, normální jev.
jirka*
Nemám možnost otestovat jiný spotřebič, bojler je že střídače napájen napřímo. Identický bojler přes běžnou el. síť byl nehlučný. Ano, možná vrčel, ale to musí být kolem hrobové ticho a člověk se musí na zvuk soustředit. Teď je ten "brum" hodně výrazný.
Ano, vrčení se ozývá z bojleru, určitě to bude od topné spirály. Střídač (dle mého názoru a dlohodobého výzkumu a rad) by neměl být nekvalitní, mám Antik PWH 01 V3.
Nebudu si hrát na experta na střídače, některý střídače to dělaly, některý ne. Bojlery byly od jediného výrobce -Drazice. Není to ale závada. Neměla by být
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.