Dobrý den, ráda bych se zeptala zda máte někdo zkusenosti s obložkami na kovové panelákové zárubně? Vyřezávat nechceme, tak přemyšlíme pouze o obložkách. Kde jste popřípadně kupovali? Děkuji.
Oblozka ako oblozka, len bude uzsi dverny otvor o par cm, ak vam to nevadi. Technologia montaze cez pur penu je rovnaka. Niektore stare plechove zarubne su tiez vlastne oblozky a daju sa demontovat bez rezania. Z vasej divnej fotky to nepoznam. Nedavno som rezal zaliate zarubne z 15 cm panelu, diamantova pila chladena vodou to spravi rychlo, druha moznost je rezat nasucho, ale to je neskutocny prach vsade.
terezista
Vyřezávat nechceme,neni to nas byt. Proto bychom radsi oblozky
je to hrozná kravina...to je fakt poslední možnost..buď nechat to co je, nebo vyřezat... užitná hodnota 0 a ještě přijdete o 10cm průchozí šířky
terezista
Neni to nas byt, takze chceme jit tou nejjednodušší cestou
re4zon
Takze do ciziho bytu chcete kupovat oblozky a dvere?
terezista
Pouze oblozky a ne dvere. Jedna se o pruchod. Budeme s majitelem bytu platit 50/50
re4zon
I tak bych to radsi vyriznul a zacistil.
krtek6
@re4zon: no, ale zrovna v obývaném bytě to řezat...to bude taky zajímavé já tohle absolvoval na jaře, kdy jsem to dělal v plně vyklizeným bytě...a protože jsem neměl možnost to zkrápět tak jsem to prostě bral jen pilou...z okna vycházel dým, že si ostatní mohli myslet, že se volí nový papež nebo, že tam hoří..když to bude zprápět tak pak hrozí riziko protečení do spodního bytu proto se to toho nikdo moc nepouští
Já boural příčku a řezal flexou v obydleným bytě . Jedna místnost vyklizená, druhá přepažená stěnou z OSB. Na OSB plachty, vše přelepené páskou. V nevyklizené místnosti všechno pod plachtama. Stejně byl prach všude.
Ono stačí flexou rozříznout futro uprostřed na obou stranách a pak vypáčit. Bordel z toho je, ale nepráší se tak. Při řezání stačí když někdo bude držet třeba starou deku, aby to neodletovalo všude po místnosti.
Kroutím hlavou jako na kolotoči a není mi jasný, jak to je vlastně focený.
Ale k dotazu, obložit původní futra jdou, proč ne, ovšem má to nějaký háčky. Třeba o 10 cm užší průchod. Většinou to nevadí, ale třeba parčka v koupelně už může být problém.
Taky se může stát, že samotná obálka obložky bude úzká, pak by se musela nechat udělat celá obložka na zakázku, širší.
terezista
Fotografie je focena na výsku, take i tak vlozena. To pouze tato stranka si fotografie obraci jak se ji zachce. O 10cm uzsi prichod nam opravdu nevadi. Tlusty nejsme, a tady jde pouze o pruchod z kuchyne do obyvaciho pokoje. Tam pracku mit nebudu :D
Průchod se hodně zúží a oblouky z dveřmi budou přesahovat přes zeď. Do koupelny nedostanete pračku nebo vanu. Další věc, staré futra musí být dokonale rovné, rozteč by měla být stejná uprostřed jako nahoře nebo dole, aby šla udělat montáž. Osobně bych do toho nešel. Když už, tak pouze jen nové dveře.
Proč musí být starý futra dokonale rovný? Když se udělají o deset čísel užší, mám na každý straně dobrej centimetr na srovnání.
terezista
Jak uz jsem tady psala, nejedna se o dvere do koupelny, ale o pruchod z kuchyne do obyvaciho pokoje. Nevim jak Vy, ale tam ja pracku ani nic podobneho mit nebudu. Dvere maji sirku 90cm, a i kdyby se to o 10cm zmensilo, vetsina veci se vejde.
Jenyk to je pravda, ale už je to atyp a to žádný zákazník nechtěl, protože atyp byl o třetinu dražší a to už se vyplatilo bourat a udělat normální obložky. Ten kdo si nechá obložit ocelové zárubně jde vždy po ceně, ať to vypadá jakkoliv. Většinou když byla futra prohlé, nešly zavřít ani dveře, protože mezi kováním nebylo žádné místo. A kolikrát se i stalo, ze se oblozka musela vyměnit krátce po montáži, když se paničce pokazila pračka, stará nesla ven, nová dovnitř takže dvakrát zaplaceno do doby než se pokazí znova. A jednou v novostavbě zase nemohli dostat viřivku do koupelny , protože jsme byli rychlejší
Majitel bytu nema vyhrady voci vasmu napadu? Vas napd je divny, jednak investujete do cudzieho, so sebou si to zobrat pri stahovani nemozete a este po pripadnej demontazi bude vsetko dolepene od pur peny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.