Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za kWh

Od: bratrh® odpovědí: 25 změna:

Prosím o odpověď.Jsem zákazník ČEZu celý život.Mám tarif D 45 d a spotřebu za celý rok 1566 KWh.Teď mi přišlo vyúčtování a mám zaplatit 16 557Kč,což vychází v konečné ceně cca 10,76 kč za kWh i s poplatky.Mně se to zdá hodně.V čem dělám chybu:

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

orbital
hodnocení

3x

Na tak malou spotřebu užití nesmyslně drahý sazby

A to ještě určitě máte 3 x 25 A nebo víc ampér - Asi ještě po dědovi?

nesmysl

Si to přepočítej do D02.

18.08.24 22:16
hodnocení

Mám 3x25A

orbital

Vím, proto je to tak drahý, vám určitě někdo hodně chytrý poradil, ať to nesnižujete, žejo?

Ale když jste přestal topit elektrikou, ...

hodnocení

Koukal jsem na ceník,ale nejsem z toho moudrý...

lmgify

> Na tak malou spotřebu užití nesmyslně drahý sazby

Koukám na ceník ČEZ tarif Elektřina na dobu neurčitou pro 2023 a změnou z D45d/3x25A na D02d/3x10A by ušetřil jen asi stovku měsíčně (jistič 544,-/měs ⇒ 224,-/měs, tedy úspora 320,-/měs, ale sazba místo ~6,50/kW ⇒ 8,20/kW, což při jeho spotřebě ~130kW/měs je navýšení o 221,-/měs, celkem tedy -320+221 = -100,-/měs)

lmgify

Oprava: sazba spotřeby nemá být za kW, ale za kWh.

hlas

Na co potřebuje 3 fáze? Má tam snad průtokáč? Nebo cirkulárku?

hodnocení

Mám i cirkulárku...

obs

Po dědovi? Vážně to ještě používáte?

obs, nebudeš tomu věřit, ale cirkulárky se pořád dělají, nemusí být po dědovi. A u baráku se najde mnoho příležitostí k použití.

hodnocení

3x
Zákazník celý život. Pro ČEZ dobře, pro tebe špatně. Zlodějský ČEZ už nikdy.

No vidíte... a já teď utekl k ČEZu s plynem od zlodějské Innogy. Proč? Jejich nabídka byla ve srovnávači nejvýhodnější.

Tím se jich samozřejmě nezastávám. Až budu měnit příště, může být někdo jiný výhodnější.

Přesně tak, ČEZ je ještě docela rozumná varianta. Jinak já jsem nedávno taky utekl od Innogy a taky s plynem (tedy ne k ČEZu).

Ke zlodejskemu čezu? To jste si moc nepomohl. :)

Budete se divit, ale proti smlouvě co jsem měl teď u Innogy docela ano.

Seřazeno dle ceny byla nabídka ČEZu tuším pátá nejlevnější (rozdil oproti nejlevnější asi 1000,- za rok. Ale z těch 4 levnějších byly dvě pofiderní firmy se spoustou negativních recenzí a dvě známější ovšem stylem např. smlouva na 3 roky, ale fix jen na rok, apod. Děkuji nechci.

Ono ty srovnávače často lžou ve prospěch toho , kdo si zaplatí. U Čezu je to také samá fixace a tarif na neurčito je stejně dráhy jako fixace. Člověk musí porovnávat ceníky a levné ceny najde i u dobrých dodavatelů. Na neurčito plyn za 1,40 s DPH a elektřina za 3,30 s DPH s měsíčním paušálně 60kc s DPH. I ten má čez drahý. A přes léto si dát tarif na měsíc, kde se budete pohybovat mezi 2,20-2,80 s DPH. Od čezujsem měl dlouhé roky jen akcie, které mi tu energii zaplatili a ještě vydělaly, ale i ty jsem už loni po dlouhé době prodal a přešel do us, protože zdejší vláda ovlivňuje trhy jak se ji zachce a ani neuměla ochránit lidi před drahými energiemi. Můj dodavatel na neurčito měl nejdražší kwh za 5,50 v době, když byl strop šest korun a čez měl kwh normálně za nějakých 14kč.

hodnocení

2x

Jednejte z ČEZ. Využijte toho, že jste dlouholetý zákazník. Požadujte indiv cenu. Buďte nekompromisní. Teď mě končila fixace a vím tedy o čem mluvím. Dojednala jsem 2,8 Kč/KWh bez DPH čistá elektřina. D02.

hodnocení

Taak to je pro mne moc hezké zjištění,děkuji moc. vydám se do zákaznického centra

hodnocení

1x
No chybu přece děláte v tom, ze jste cely život u nejdražšího čezu.

hodnocení

0x
Tady platíte za jistič cca 473 korun měsíčně. U tarifu D02d by to bylo cca 250 korun za měsíc. Úspora cca 2700Kč. Otázka je, jakou byste měl cenu za elektřinu v D02d. Možná by to chtělo vyjednat si nějaký lepší ceník. Ale to jenom hádám.

lmgify
hodnocení

0x

Nevíme, co máte za fixaci/smlouvu. Musíte poslat fakturu (začerněte ident.údaje).

Obecně ceny D45d vs D02d (ČEZ: Elektřina na dobu neurčitou) zde.

tm
hodnocení

0x
Také mám na chalupě ČEZ, bojlerovy tarif a moc láce to se spotřebou cca 1500 kWh za rok to není... ale ke komu jít?

hodnocení

0x

v Roce 23 byla cena vysoka protoze se jednalo jeste o zastropovane ceny. Na tenhle rok to kleslo a ted od cervence prislo dalsi zlevneni.

Takze ted pokud mas klasickou smlouvu na dobu neurcitou tak momentalne platis toto:

Vysoky tarif 5, 65 KWh + Nizky tarif 5,27 KWh + Pevna mesicni platba 623,44Kc + poplatek na obnovitelne zdroje podle spotreby cca 939,6Kc za rok =é Celkovou cenu nelze spocitat nevim kolik bylo KW bylo na jakem tarifu

Kdyz prejdes na D02 a ponechas si jistice (uprava dolu jde snadno, nahoru uz je to horsi)

Vysoky tarif 7,08 KWh + Pevna mesicni platba 414,11Kc + poplatek na obnovitelne zdroje cca 939,6Kc za rok = Celkove za rok +-16996,2

doplněno 19.08.24 11:43:

Jelikoz mas vyuctovani pulene na 2 rozdilne roky je doporucene zadavat samoodecet kazdy mesic a nebo aspon v dobe kdy se meni cenik coz je konec roku ci mimoradne vydani. Pak ti rozpocitaji realnou cenu podle spotreby a neudelaji to odhadem kdy vetsinou rozpocitaji spotrebu na mesice stylem 1/12.

Samozrejme Webova klienska muj cez ti v tomto hodne pomuze protoze tam vidis i aktualni "utratu", kolik bude preplatek/nedoplatek a lze reagovat rychle i zmenou zaloh ci upravou sazby.

duter
hodnocení

0x
Nemůžeš celkovou cenu počítat prostým podílem, jsou tam fixní poplatky , který jsou v čr dost napálený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]