Nejste přihlášen/a.
Prosím o odpověď.Jsem zákazník ČEZu celý život.Mám tarif D 45 d a spotřebu za celý rok 1566 KWh.Teď mi přišlo vyúčtování a mám zaplatit 16 557Kč,což vychází v konečné ceně cca 10,76 kč za kWh i s poplatky.Mně se to zdá hodně.V čem dělám chybu:
Na tak malou spotřebu užití nesmyslně drahý sazby
A to ještě určitě máte 3 x 25 A nebo víc ampér - Asi ještě po dědovi?
nesmysl
Si to přepočítej do D02.
Vím, proto je to tak drahý, vám určitě někdo hodně chytrý poradil, ať to nesnižujete, žejo?
Ale když jste přestal topit elektrikou, ...
> Na tak malou spotřebu užití nesmyslně drahý sazby
Koukám na ceník ČEZ tarif Elektřina na dobu neurčitou pro 2023 a změnou z D45d/3x25A na D02d/3x10A by ušetřil jen asi stovku měsíčně (jistič 544,-/měs ⇒ 224,-/měs, tedy úspora 320,-/měs, ale sazba místo ~6,50/kW ⇒ 8,20/kW, což při jeho spotřebě ~130kW/měs je navýšení o 221,-/měs, celkem tedy -320+221 = -100,-/měs)
No vidíte... a já teď utekl k ČEZu s plynem od zlodějské Innogy. Proč? Jejich nabídka byla ve srovnávači nejvýhodnější.
Tím se jich samozřejmě nezastávám. Až budu měnit příště, může být někdo jiný výhodnější.
Přesně tak, ČEZ je ještě docela rozumná varianta. Jinak já jsem nedávno taky utekl od Innogy a taky s plynem (tedy ne k ČEZu).
Budete se divit, ale proti smlouvě co jsem měl teď u Innogy docela ano.
Seřazeno dle ceny byla nabídka ČEZu tuším pátá nejlevnější (rozdil oproti nejlevnější asi 1000,- za rok. Ale z těch 4 levnějších byly dvě pofiderní firmy se spoustou negativních recenzí a dvě známější ovšem stylem např. smlouva na 3 roky, ale fix jen na rok, apod. Děkuji nechci.
Nevíme, co máte za fixaci/smlouvu. Musíte poslat fakturu (začerněte ident.údaje).
Obecně ceny D45d vs D02d (ČEZ: Elektřina na dobu neurčitou) zde.
v Roce 23 byla cena vysoka protoze se jednalo jeste o zastropovane ceny. Na tenhle rok to kleslo a ted od cervence prislo dalsi zlevneni.
Takze ted pokud mas klasickou smlouvu na dobu neurcitou tak momentalne platis toto:
Vysoky tarif 5, 65 KWh + Nizky tarif 5,27 KWh + Pevna mesicni platba 623,44Kc + poplatek na obnovitelne zdroje podle spotreby cca 939,6Kc za rok =é Celkovou cenu nelze spocitat nevim kolik bylo KW bylo na jakem tarifu
Kdyz prejdes na D02 a ponechas si jistice (uprava dolu jde snadno, nahoru uz je to horsi)
Vysoky tarif 7,08 KWh + Pevna mesicni platba 414,11Kc + poplatek na obnovitelne zdroje cca 939,6Kc za rok = Celkove za rok +-16996,2
Jelikoz mas vyuctovani pulene na 2 rozdilne roky je doporucene zadavat samoodecet kazdy mesic a nebo aspon v dobe kdy se meni cenik coz je konec roku ci mimoradne vydani. Pak ti rozpocitaji realnou cenu podle spotreby a neudelaji to odhadem kdy vetsinou rozpocitaji spotrebu na mesice stylem 1/12.
Samozrejme Webova klienska muj cez ti v tomto hodne pomuze protoze tam vidis i aktualni "utratu", kolik bude preplatek/nedoplatek a lze reagovat rychle i zmenou zaloh ci upravou sazby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.