Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měnila jsem lišty na krajích kuchyňské linky. Čím ty nové přidělat? Přišroubovat či přilepit? Raději bych lepila, pokud to vyjde nastejno, ale nevím co použit k jejich lepení.
Děkuji předem za radu
Katty6
Pokud myslíte skutečně lišty k pracovní desce, tak ty jsou dělené, spodní profil se chytí vruty do desky, na něj se pak nacvakne ten horní s dekorem. Jsou k tomu i koncovky a rohy v barvě.
pokud ale myslíte hranu pracovní desky, tak ta bývá prodávána už s naneseným lepidlem a dá se jednoduše nažehlit - ano, třeba i žehličkou, ideálně přes bílý papír.
Ano, jedná se o lišty k pracovní desce, které jsou dělené. spodní profil má předvrtané otvroty pro přivrtání. Mohla bych to ale přilepit např. Mamutem? Nebo doporučujete raději přivrtat?
@jenyk: Tak já lepil a zatím drží. Zkušenosti s lištou jsem neměl, člověk dělá linku párkrát za život, zato mám hrůzu z toho, co to udělá s deskou, když do struktury desky zateče voda. Holt blbý zkušenosti. Takže hranu mám v prostupech zatřenou min. 3 vrstvama laku a styk desky s obkladem vytmelenej silikonem. Na tom lišta a přišlo mi poněkud kontraproduktivní do toho vrtat. Jasně, šroub je šroub a přišroubovaný neuletí a "gumovej" břit na liště bude určitě s větší jistotou těsnit přitaženej silou. Možná, kdybych to dopředu konzultoval, nechal bych rozptýlit svoje obavy a ušetřil si tak něco práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.