Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studna písek

Od: trys odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám studnu 120cm průmer, dole je další skruž 80cm kde je čerpadlo a okolo teto skruze je písek (asi nános za ty léta), mám tento písek odstranit? vyčistit? děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, ten usazený písek natahuje čerpadlo nebo činí jiný problém? Pokud ne, tak buďte s čištěním opatrný. Slyšel jsem o případu, kdy si amatér čistil sám studnu a přišel o kvalitní pramen, resp. snížil si hladinu vody ve studni. Zdravím!
doplněno 18.08.24 11:26: trys - takže to funguje bez problémů a voda teče čistá. Není důvod do toho zasahovat (pokud nejste studnař či dobrodruh, který neví, co s volným časem).
doplněno 18.08.24 20:14: trys - to je rozumné. Okolo domu je stále co dělat, tak se věnujte potřebnějším činnostem.
trys

ano voda je v pohodě, je čistá, tak to asi nechám být, když to funguje tak to nechám díky ;)

zaseja
hodnocení

0x

To se nedá takhle posoudit, pokud jsou dvě skruže v sobě a ten písek mezi nimi, tak by to taky mohlo fungovat jako filtr, vyfotit, namalovat v řezu, jak to vypadá, třeba je pramen někde z boku studny a nebo vytéká z podloží kolem a tím pískem se filtruje

trys

to je možné, že se to tím pískem filtruje, dobrá myšlenka *palec*

trys
hodnocení

0x

šipka ukazuje kde je písek (kal?), uprostřed je čerpadlo, čerpadlo nenatahuje písek

Studna písek
km

to je zvláštní, nerozumí, proč tam dole máte 80 cm skruž, proč je to takhle řešené, ale jeslti s tím nejsou problémy, nechte být jak je

trys

ano, je to zajímavé *smich*

km

napadlo mě, jestli tím není řešena filtrace přítoku (mezi skružema písek) a nebo zpomalení přítoku, aby se voda ve studni nekalila

hodnocení

0x
Zdravím.
Ta menší skuž funguje jako záchyt písku co cestuje s vodou.
Bylo by dobré písek vybrat.
Pokud se naplní meziskuží půjde písek pod čerpadlo. A následně se stoupajícím dnem i do čerpadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]