Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár lety jsem bazén zkoušel kompletně vypustit (bazén je typu, že se upouští jen asi o 30 cm na zimu) a zkoušel používat přípravky, které se mi osvědčily při jiném čištění, například při odstraňování rezu z dlažby - jako soda, citron, kyselina citronova apod. Vůbec to nezabralo, nakonec to šlo pouze mechanicky drátěnkou, což podle mého není správný přístup a hlavně udělat to po celé ploše, tak bych se z toho asi zbláznil a následně by se stejně mohlo objevit znovu. Bazén je plastový. Používám standardní chemii (x v jednom), občas vločkovat či úpravu ph. Bazén je venkovní a bláto ani prach to není. Jsou to spíš nějaké minerální usazeniny. Teď bližším pohledem koukám, že už to vzniká i na stěnách.
Mám sprey z OBI, je určen na čistění stěn bazénu, ta místa, která jsou nad hladinou. Nesmí se používat, když praží sluníčko. Letos na jaře jsme měli po několika letech bezén vypuštěný úplně a na dně byly někde také hněné flíčky. Použila jsem sprey a pustilo to jen trochu. Po napuštění a neustálém filtrování již tam fleky nevidím.
A sledujete/upravujete nějak ph? Možná to s tím nějak souvisí. Jen nevím, zda to mám zkusit razantně zvýšit nebo snížit.
PřiznáJm se, že ph nesleduji. Jenom vím, že když moc klesne ph, je pak voda mléčně zakalená. To se mi stalo, když jsem použila vločkovač, chvíli trvalo, než jsem to napravila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.