Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnede fleky na dne bazenu

Od: karolko odpovědí: 5 změna:
Dobry den, jiz nekolikatym rokem pozoruji pribyvani fleku na dne bazenu, viz foto. Nema nekdo zkusenost s tim, jak se toho efektivne zbavit? Dekuji.
Hnede fleky na dne bazenu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, a jak to jde či nejde mechanicko-chemicky vyčistit, když bazén vypustíte? Už jste to zkusil nebo fleky jen sledujete přes hladinu? Z jakého materiálu je ten bazén? Co přidáváte do vody za chemii? Není to jen bláto/prach? Bazén je krytý a venkovní? Zdravím!
doplněno 17.08.24 11:12: karolko - děkuji za reakci. Chtěl jsem vědět, jestli není bazén z betonu a něco tam spodem neprosazuje, což je u plastu vyloučeno. Tak těžko říci, ale vzhledem k Vašemu doplnění bych řekl, že základem toho "nepodarku" je vodní kámen, tak snad zkuste nějaký přípravek k jeho odstranění (zřejmě až po sezoně a zase jen se skoro prázdným bazénem).
karolko
hodnocení

Dobrý den, před pár lety jsem bazén zkoušel kompletně vypustit (bazén je typu, že se upouští jen asi o 30 cm na zimu) a zkoušel používat přípravky, které se mi osvědčily při jiném čištění, například při odstraňování rezu z dlažby - jako soda, citron, kyselina citronova apod. Vůbec to nezabralo, nakonec to šlo pouze mechanicky drátěnkou, což podle mého není správný přístup a hlavně udělat to po celé ploše, tak bych se z toho asi zbláznil a následně by se stejně mohlo objevit znovu. Bazén je plastový. Používám standardní chemii (x v jednom), občas vločkovat či úpravu ph. Bazén je venkovní a bláto ani prach to není. Jsou to spíš nějaké minerální usazeniny. Teď bližším pohledem koukám, že už to vzniká i na stěnách.

hodnocení

0x

Mám sprey z OBI, je určen na čistění stěn bazénu, ta místa, která jsou nad hladinou. Nesmí se používat, když praží sluníčko. Letos na jaře jsme měli po několika letech bezén vypuštěný úplně a na dně byly někde také hněné flíčky. Použila jsem sprey a pustilo to jen trochu. Po napuštění a neustálém filtrování již tam fleky nevidím.

karolko
hodnocení

A sledujete/upravujete nějak ph? Možná to s tím nějak souvisí. Jen nevím, zda to mám zkusit razantně zvýšit nebo snížit.

PřiznáJm se, že ph nesleduji. Jenom vím, že když moc klesne ph, je pak voda mléčně zakalená. To se mi stalo, když jsem použila vločkovač, chvíli trvalo, než jsem to napravila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]