Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dřevěný plot 2metry vysoký?

Od: boban® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, sháním nějaký dřevěný plot, něco jako na obrázku, ale vyšší- 200cm

Aby nebylo skrz vidět, barva do světle hnědé. rozhodně ne moc tmavá, klidně světlou s tím, že si to natřu

Jaký dřevěný plot 2metry vysoký?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ve velkých marketech pro dům s zahrdu typu OBI takové ploty mají.

km
hodnocení

2x

nechápu, na co se ptáte, pokud se ptáte v předmětu, tak jste si i odpověděl v textu dotazu

km

pokud neseženete plot jaký si přejete (obrázek) není moc problém si ho vyrobit, případně nechat ho vyrobit, ale tyhlety plotové díly se prodavaji již hotové, viděl jsem je vícekrát a máme je také, koupené i vyrobené, a mě osobně se líbí, když jsou orientované svisle.

je to ale dost plné a ne všude se to hodí, navíc ty koupené jsou jen takové šlupky třeba 0,5 cm, je to spíš zástěna než klasický plot, z plnějších dřevěných plotů se mi víc líbí plaňky z prken z obou stran tak, že prkno vždy překrývá mezeru na druhé stráně, skrz takový plot je vidět jen trochu a to jen z určitého ostrého úhlu pohledu

skládání planěk na tento způsob viz obrázek

Jaký dřevěný plot 2metry vysoký? #2
hodnocení

km
Máš pravdu, je to tenký matroš. Ale je to kvůli soukromí v kombinaci s plotem u pletiva

hodnocení

2x

No, dělají se ve formátu 180x180, ale to asi víš. Jako plot to ale podle mého moc fungovat nebude. Každý nachmelený spoluobčan projde skrz, o divočákovi nemluvě. Fakt to má fungovat jako plot? Co podezdívka? Ta by to mohla o těch 20 cm zvednout.

hodnocení

Je to k sousedům, co jsou v pohodě, takže j to jen kvůli soukromí. Měl jsem to napsat v otázce líp

Jasně, takže v podstatě zástěna. A ten spodek budeš řešit jak? Já mám tyhle zástěny (ale ten fórovější typ) a mám strach, že to proseknu strunou. Visí mi to (ten rám :)) asi 8 cm nad terénem. Klidně bys to taky mohl dát výš. Teda pokud od souseda nechodí kočka, pes, králík nebo jiný nadělení.

hodnocení

Plánuju dát tak o 20cm nad zem a spodek zastíní stálezelené keře.

Tak to by mohlo stačit 180+20=200 cm. Nebo je to ve svahu a je potřeba výš?

hodnocení

Je to rovina.
Těch 200cm plot by byl lepší, mezera dole by byla menší.
Ale co, i těch 180 možná bude stačit, chce to koupit jeden kus na zkoušku

Ještě samozřejmě existuje možnost to zvednout a spodní mezeru něčím vyplnit. Ale čím, žejo, aby to nevypadalo jak pěst na oko?! Já jsem na tohle dost tupej, ale máme tu u nás chlápka, kterej, věřím, by vzal obyčejný prkno a za pomoci horní frézky by do něj vykouzlil nějakej reliéf, že by to i k tomu hranatýmu designu toho propletenýho rámu sedělo. Samozřejmě, pokud by to bylo hezký, šlo by to dát i nahoru a nebo z toho udělat záměr a dát to na střídačku nahoru / dolů. Podobný efekt jsem použil, když jsem obkládal maringotku. S prknama svisle to vypadalo jak ohrada, vodorovně ještě hůř, tak mám cca čtvercová pole na střídačku. Neuvěřitelně to tu monotónní plochu oživilo.

hodnocení

0x
Pokud pár metrů od hranice pozemku stojí sousedův patrový barák, tak ta zástěna moc nepomůže.
Případný stín na sousedovy záhony vedle zástěny nepomůže ani dobrým sousedským vztahům

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]