Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám vlhko pod linem. Lino bylo přímo na betonu, pod betonem je nějaká lepenka, ale jak to je s kvalitou izolace, to netuším. Chci tam dát opět lino, a proto se chci zeptat, můžu na beton a pod lino dát tekutou lepenku? Nepůjde pak vlhkost do zdí? Nejlépe bych uvítal řešení, které někdo aplikoval v souvislosti s tímto problémem, protože to je celkem častá věc.
můžu na beton a pod lino dát tekutou lepenku****Ano, do zdi půjde tolika vlhkosti, kolik tam šlo předtím. Tekutá lepenka nedonutí vodu, aby šla jiným směrem. Někteří sice tvrdí, že pak budete mít mokré stěny, ale tak to často není. Vaše lino nahradilo hydroizolaci, proto bylo vlhko pod linem.
Takže to je buď a nebo, když se to natře tekutou lepenkou, tak by pod linem mohl být pokoj, ale je otázka, co na to zdi?
Já mám vyzkoušeno, že do zdi se to nijak nehrne. Jako že z prostředka místnosti se bude tlačit voda do stran a do stěn? To jsem nezažil.
Něco jiného by byla spodní voda, ale zemní vlhko zůstane pod nátěrem, pokud ho uděláte správně. Taky jsem viděl, jak jedním malým kbelíkem natřel celou velkou garáž.
Musí být vrstva zhruba 2mm, podle druhu tekuté lepenky.
milancukrar: já zase znám případ, kdy po aplikaci asfaltu na podlahu a stěny do výšky jednoho metru se začaly dělat na stěnách boule a po propíchnutí z nich začala téct voda, tzn. že se tam právě stalo to, že vlhkost naputovala do stěn
řekl bych, že je to případ od případu. hlavně jde o to, kolik vlhkosti tam je a jaký je její zdroj, někdy se beton rosí jen třeba před bouřkou a jinak je suchý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.