Nejste přihlášen/a.
Mám v plánu navrhnout postel do nového pokoje, ale teď jsem narazil na problém. Co bude mít lepší kvalitu a nahradí šírší slepovaný KVH profil užší prkno? Mám trochu strach, aby to neskřípalo, jakou byste případně volili adekvátní výšku prkna, stačí 110cm?
Rám udělaný z:
40x100mm KVH profilu (bočnice) + 60x60 KVH profil (nohy)
nebo
25x110mm hoblované prkno (bočnice + 60x60 KVH profil (nohy)
Tohle je tak pro desetiletý děcko.. Jestli to nemá vrzat ani při skotačení, tak to přepracuj.. Rám to chce ideálně 30x150, nohy jsou lepší z dvou prken do L a přidělaný zevnitř rámu. V rámu uvnitř lať na který bude ležet rošt a u širší postele ještě podpěra - lať uprostřed podél + dvě nohy. Jestli KV hranol nebo masiv je celkem jedno..
Takže kapsové spoje jsou NO NO musím si poradit s čepováním ano? Poradíš mi, jaký nástroj je na to nejlepší? Mám doma jen kolíkovačku na standardní kolíčky do nábytku.
4epovat to nemusíš.. Já L nohy dal jen naplocho na rám a do každý strany 4 vruty tj. jedna noha = 4 vruty. Rám v rohu spojený dva velký vruty bez kolíků. Drží to v pohodě bez vrzání.
Horní stranu nohy mám jen 60mm nad spodní okraj bočnice.. Můžu poslat fotku do SZ pokud je zájem...
Oprava jedna noha = 8 vrutů, do každý strany elka čtyři... L noha ze dvou prkýnek spojená kolíkováním
Kovový ne. Noha ze dvou prkýnek 90°, když koukneš shora tak tvar L - obě ramena stejně dlouhý. Spojený kolíkováním. Na rám přidělaný osmi vrutama, pokud neplánuješ stěhování tak to jde i slepit (pokud to má jít rozebrat tak slepit můžeš jednu stranu např. nohu na čelo (to je kratší než bok).. Ale nevrže to ani bez lepidla.
Foto až se k tomu dostanu.
Kdysi jsem měla velký problém se zády, jsem dlouhá a nemohla jsem vstát z postele. Nechávala jsem si dělat u stolaře. Chtěla jsem dřevo, vysokou. Udělal mi ji nevím jak se tomu říká. Fošny, 3,5 cm silné? Postel byla hodně vysoká, tak jsme zsnižovali. Nakonec se jevilo jako optimální výška 45cm + cca téměř 20cm matrace. A čelo, abych se napatlala stěna. Takže 2m dlouhá, 150široká a cca 50cm vysoká. 1. fotka jsou nohy v nohách, 2.fotka je čelo. 2. fotka nejde otočit. ne a ne a ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.