Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení elektroměru

Od: benj odpovědí: 9 změna:
Zdravím, potřebuji poradit ohledně nového zapojení elektroměru kde už elektroměr byl. Ale bylo tam cosi staré, museli jsme to nechat celé vyměnit od elektrikáře a ještě mít revizní zprávu. Což všechno máme. Poté jsme přešli k ČEZu a vše doložili a podepsali novou smlouvu. Naslibovali nám jak nám eg.d dojedou namontovat elektroměr do pěti pracovních dnů. Až bylo vše podepsáno, tak jsme se dozvěděli že musí být aktivace smlouvy a to je až 28.9 nevíte jestli nám namontují elektroměr dříve? Nebo nejdříve až toho 28? Případně dá se s tím něco dělat, urychlit to. Nebo cokoliv. Klidně připlatíme. Hlavně ať je vše v pořádku. A svítíme. Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak se dovolat na ČEZ?

Zákaznická linka ČEZ Prodej. 800 810 820. Pro požadavky na produkty a služby. Denně od 7 do 20 hodin.
Kontaktní linka ČEZ Prodej. Linka s online přepisem. Po-Pá od 9 do 18 hodin.
Kontaktní linka ČEZ Distribuce. 800 850 860. Pro poruchy - nonstop. Pro technické požadavky - každý pracovní den od 8 do 18 hodin.

Nějak neumím čtenému porozumět...byli jste u ED.G., následně jste předělali elektroměrový rozvaděč a v té době jste přešli k ČEZ-u...Takže urgovat u ČEZ, čísla máte výše...takže zítra volejte od 8:00 do 18:00 a domluvte se na řešení..co jiného...když distributorem je ČEZ

benj
hodnocení

Volal jsem dnes šestkrát. Vždy mi bylo řečeno něco jiného. Nakonec mi řekli že i když jsem vše potřebné předal. Tak smlouva začne být platná až od 28.9 a dřív prý zapojit elektroměr nemůžou. Volal jsem i na eg.d tam prý požadavek mají. A tam mi řekli že mi daji vědět jak bude technik mít čas a bude mít cestu sem. Ale prostě u ČEZu mi řekli že mi to nenamontují dříve než toho 28.9 a já nechápu proč. Před tím o tom vůbec nebyla řec. Slibovali jak bude všechno hned. Jinak jsem před ČEZem odebiral od Eonu od toho jsem odešel končila smlouva. A já měl lepší nabídku. Mezitím se zjistilo že mám cosi starého ale nechal jsem vše vyměnit. A teď prostě budu čekat a já nechápu proč.
ojep

Dokud se nesundá měřidlo, tak není potřeba v rozvaděči nic měnit, jenom kdyby tam bylo fakt něco katastrofálního typu dřevěný rozvaděč...

Pokud se sundá měřidlo, no tak už můžou požadovat Podle aktuálních připojovacích podmínek všechno předělat, ale území EGD neznám jak to tam mají...

Prostě pokud mám rozjebaný ER, tak do toho moc nehrabu. Taky v případě že ti upadla hodnota (štítek) hlavního jističe ze staryho černýho bakelitu, tak by mohli vyzvat k předělání! Protože odečítač tě nabonzuje...

Každopádně teď bych to už asi nehrotil pokud nemáš nadbytek času, a sehnal si elektrocentrálu Nebo kabel od souseda. Hrabat do rozběhnutých smluv, to už vyžaduje skutečně vyšší znalosti

ojep
hodnocení

0x

Pokud na to spěcháš, měl jsi sjednat smlouvu u EONu

Zjevně nespěcháš, no tak si volej na to EGD

Dřív než se aktivuje smlouva ti to fakt nezapojí :-D

Já když tohle dělal v území ČEZu, a u Čezu, tak od online zjednání po telefonu to trvalo myslím 4 pracovní dny. Následně jsem smlouvu odstoupil (Což je účinné dnem doručení a lze to provést pouze do 14 dnů od sjednání smlouvy) a uzavřel u nového dodavatele :) Příště vyndej hlavu z p... a mysli. Jinak já jsem tam volal pouze jednou, poté volali oni mě z toho zařizovacího odělení, Následně odstoupení jsem dal písemně e-mailem nebo přes ČEZ kancelář už si nepamatuji

.Třeba ti to schválně tvůj dodavatel naplánoval takhle pozdě aby jsi nemohl odstoupit u něj :))

benj
hodnocení

U Eonu jsem byl, ale skončila mi fixace a nabídka smlouvy nebyla výhodná. Teď se tluču do hlavy, že jsem odešel. Myslíte, že když to vyřídí u eonu manželka na sebe to znamená jiné jméno že to půjde? Jakoby předělat? Když dám výpověď u ČEZu tam mám smlouvu na neurčito. Výpověď dát mohu. Jen běží pak nějaká 14 denní lhůta. Udělá třeba eon mezitím smlouvu na manželku?
benj
hodnocení

Smlouvu s ČEZEm mám uzavřenou od úterý.
ojep

Jenže, já se bavím o variantě území Distribuce ČEZ a obchodníkovi ČEZ, tedy stejné území a stejný obchodník.

Proboha, tak si měl dát včas žádost u jiného dodavatele, Když si u toho původního dál ukončení s demontáží tak kdyby si dal u jiného dodavatele smlouvu dříve, tak by se nic nedemonzovalo.

Alespoň takhle to mám vyzkoušené U pre a ČEZ distribuční území, myslím, ale nemůžu tvrdit najisto, že v území EU aby to bylo stejné.

Chief

Ps: Příspěvky jsem doplnil tak si je přečti znova celé pořádně

pps: Protože vůbec nevíme, k jakému datu jaký úkon proběhl, tak nelze cokoliv předvídat. Ty už máš vůbec demontovaný hodiny nebo proč to řešíš? Pokud elektroměr nemáš demontovaný tak O NIC NEJDE a hoď se do klidu! Nebo proč jsi ukončil odběr? V takovém případě, pokud se rozvoďákový nebude něco líbit, tak požaduje předělání, proč vůbec došlo k demontáži a ukončení smlouvy proboha?! Rozjebaným za starým baráku na to bacha, protože budou požadovat předělat.

Když chceš jenom změnit dodavatele natvrdo, tak Dašice ukončení ale ještě před demontáží das novou smlouvu jinde. Jakmile sundají elektroměr, tak už je problém, musíš splnit aktuální podmínky, tedy modrý drát a další

benj
hodnocení

Už mám demontované, je to barák ve kterém zatím nebydlíme. Ale chceme se tam stěhovat do Vánoc. Demontovali z důvodu že jsem neprodloužil smlouvu a naivně jsem si myslel, že nový dodavatel vše vyřídí do těch pěti dní co psali. A slibovali. Nechal jsem vše vyměnit elektrikářem mám i revizní zprávu a momentálně to splňuje vše co má.
ojep

Tak pokud to slibovali, tak to máš asi písemně :) Jinak sliby chyby a vždycky to je nejrychlejší přímo U obchodníka daného distributora, i když by to tak být nemělo ale, holt to tak je :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]