Prosím o pomoc. V mojí lednici je pod spodním šuplíkem (na ovoce a zeleninu) stále voda. Vždy ji utřu a po nějaké době (cca půl dne) se opět objeví. Kanálek jsem několikrát čistil, ucpaný být nemůže. Ale stále nic a voda se stále tvoří a také vytéká ven z lednice. V minulosti jsme dávali místo originálních plastových šuplíků na ovoce a zeleninu skleněné. Ale i s nimi nám to předtím nedělalo. Nevíte někdo nějaký nápad ještě než budu volat servisáka? Děkuji.
Roky jsem kanalek v lednicce cistil jen tenkym ohebnym kablikem, takze jsem necistotu jen propichl.s kartackem se vycisti cely prumer.Jo chybama se clovek uci, mel jsem ho koupit driv.
A kontroloval jste, že ta voda kanálkem opravdu odtéká? Vzadu dole na kompresoru je nádobka, do které by to mělo z trubičky volně téct a následně se odpařovat.
JJ, pořádně vyčistit kanálek, trubku a nechat lednici na pokoji. Čím víc to sledujete, čím častěji v tomhle vedru otvíráte lednici, tím víc se vlhkost sráží. Mimochodem, kanálek je obvykle těsně nad šuplíky, tzn. pokud nepřetéká, musí se voda tvořit ve spodní části lednice. Skleněné plochy jsou pro srážení vody přímo ideální.
Dědovi se objevila voda v lednici a měl právě zacpanou tu dírku uprostřed žlábku, který je dole v lednici na zadní stěně. Po prošťouchnutí bylo hned vše ok.
Tim šťourátkem dodávaným s ledničkou se ale kanálek vyčistí jen na kraji. Je třeba prošťouchnout celou trubičku. Stačí kanálkem protáhnout cca metr flexi kabelu, odstřiženého z vyřazeného el. spotřebiče a bude po problému.
Dobrý den, také mám v lednici vodu (na zadní stěně uvnitř jsou stále kapičky). Já bych Váš problém vyřešil tak, že bych na dno lednice pod ten spodní šuplík umístil savý hadr a ten občas vyždímal do přípravného kýblu. A počkal bych, jak bude lednice fungovat, až skončí toto neskutečně horké období, které ji dává zabrat (ta moje je chudák na venkovních stěnách celá horká). Zdravím! doplněno 15.08.24 10:39: A druhý hadr můžete umístit i před ledničku, kdyby ten uvnitř nestačil jímat všechnu vodu, tak ať neteče po podlaze.
Utřít hadrem, utřít hadrem. Až to bude úplně suché. Pak položíte do zadní části čistý toaletní papír, na něm je krásně vidět, odkud voda jde.Pak to řešit.
Odtiahnite to od steny, aby ste mali pristup vzadu. Vycistite plastovu nadobku nad kompresorom, kam odteka kondenzat. Potom injekcnou striekackou pustajte vodu do trublicky a ta sa musi objavit v nadobke, ak nie, mate to upchate a vycistite to napr elektrikarskym pretahovacim perom, niekedy to ide aj kusom cyky kabla (pozor, nie tuhy drot alebo ihlica, mozete to prepichnut).
Prý na srážení vody pomáhá provzdušňovací podložka na dno spodního šuplíku na zeleninu. Někde jsem to zaslechl, jestli to opravdu funguje nevím, efekt může být způsoben tím, že podložka izoluje obsah šuplíku od spodku a neochlazuje ho tolik. Jako bonus vám dle popisku vydrží zelenina/ovoce déle čerstvé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.