Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez - zaseklá hlava

Od: dominikzab® odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,

prosím poraďte mi, jak povolit hlavu křovinořezu, do které se upíná struna. Jde o to, že jsem hlavu našrouboval, ale utáhnul jsem to moc a teď nejde povolit :) Když to chci povolit, tak se protáčí plastová hlava i s tím závitem viz. obrázek. Potřeboval bych si nějak za-aretovat ten šroub. Ale kleštěma to nejde. Co na to mohu našroubovat tak, abych si to následně mohl podržet a celou hlavu vyšroubovat?

Díky :-D

Křovinořez - zaseklá hlava

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Většinou se do úhlové převodovky zasune kolík průměru 4 - 5mm do patřičného otvoru, který "zaaretuje" ten vámi požadovaný šroub, trochu zjednodušeně řečeno. O který křovinořez se jedná?
hodnocení

Dobrý den,
jedná se o Hecht BTS 142. Takovýto otvor tam je v případě , když nasazuji trojzubý ocelový nůž ( označeno červeně ) . V případě klasické hlavy se strunou, " se to pouze šroubuje na šroub viz. zeleně označení.

hodnocení

ještě obrázek

Křovinořez - zaseklá hlava #2
Podívejte na video, 35 až 40 sekunda. Děláte to tak a nejde hlava vyšroubovat? Při zajištění kolíkem? Pak použijte větší sílu... cz.hecht.cz/...
Otevřete si to na YouTube, tam si video zvětšíte..
Zajišťovací kolík na vašem obrázku označen "g"

Součástka "h" musí být namontována vždy.

Viz video

hodnocení

No jasně, já tam neměl součástku H, takže se mi to kouslo do toho tisicihranu.
Moc díky za tip :). Povedlo se

hodnocení

0x
Z obrázku nejde poznat typ, ale strunové hlavy mívají opačný (levý) závit na šroubu. To asi víte.
Chtěl jste asi napsat, že se protáčí šroub, který má držet fest v té strunové hlavě. To (se obávám) bude na rozlomení hlavy, vytočení šroubu z hřídele a nákup nové hlavy. Tam se ten šroub v plastu vyčvachtal a i když to teď nějak povolíte, tak při zátěži během sekání trávy se to stejně bude protáčet.
doplněno 15.08.24 01:06: Máte samce nebo samici?
Křovinořez - zaseklá hlava #3
hodnocení

Dobrý den, na straně křovinořezu mám samce.
18.08.24 11:30
hodnocení

Křovinořez - zaseklá hlava #4
Tak podle videa má šroub na hřídeli opačný závit.
Tedy: hřídel máte zajištěnou kolíčkem (aby se neotáčela), povolujete doprava, strunovou havou otáčíte, ale z hřídele "neslézá"? Jest tak?
Pak platí výše uvedené. Protáčí se matka v plastové hlavě. Sundal bych to destruktivní metodou a koupil novou hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]