Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez - zaseklá hlava

Od: dominikzab*

Dobrý večer,

prosím poraďte mi, jak povolit hlavu křovinořezu, do které se upíná struna. Jde o to, že jsem hlavu našrouboval, ale utáhnul jsem to moc a teď nejde povolit :) Když to chci povolit, tak se protáčí plastová hlava i s tím závitem viz. obrázek. Potřeboval bych si nějak za-aretovat ten šroub. Ale kleštěma to nejde. Co na to mohu našroubovat tak, abych si to následně mohl podržet a celou hlavu vyšroubovat?

Díky :-D

Křovinořez - zaseklá hlava

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Většinou se do úhlové převodovky zasune kolík průměru 4 - 5mm do patřičného otvoru, který "zaaretuje" ten vámi požadovaný šroub, trochu zjednodušeně řečeno. O který křovinořez se jedná?
dominikzab*
hodnocení

Dobrý den,
jedná se o Hecht BTS 142. Takovýto otvor tam je v případě , když nasazuji trojzubý ocelový nůž ( označeno červeně ) . V případě klasické hlavy se strunou, " se to pouze šroubuje na šroub viz. zeleně označení.

dominikzab*
hodnocení

ještě obrázek

Křovinořez - zaseklá hlava #2
Podívejte na video, 35 až 40 sekunda. Děláte to tak a nejde hlava vyšroubovat? Při zajištění kolíkem? Pak použijte větší sílu... cz.hecht.cz/...
Otevřete si to na YouTube, tam si video zvětšíte..
Zajišťovací kolík na vašem obrázku označen "g"

Součástka "h" musí být namontována vždy.

Viz video

dominikzab*
hodnocení

No jasně, já tam neměl součástku H, takže se mi to kouslo do toho tisicihranu.
Moc díky za tip :). Povedlo se

hodnocení

0x
Z obrázku nejde poznat typ, ale strunové hlavy mívají opačný (levý) závit na šroubu. To asi víte.
Chtěl jste asi napsat, že se protáčí šroub, který má držet fest v té strunové hlavě. To (se obávám) bude na rozlomení hlavy, vytočení šroubu z hřídele a nákup nové hlavy. Tam se ten šroub v plastu vyčvachtal a i když to teď nějak povolíte, tak při zátěži během sekání trávy se to stejně bude protáčet.
doplněno 15.08.24 01:06: Máte samce nebo samici?
Křovinořez - zaseklá hlava #3
dominikzab*
hodnocení

Dobrý den, na straně křovinořezu mám samce.
dominikzab*
18.08.24 11:30
hodnocení

Křovinořez - zaseklá hlava #4
Tak podle videa má šroub na hřídeli opačný závit.
Tedy: hřídel máte zajištěnou kolíčkem (aby se neotáčela), povolujete doprava, strunovou havou otáčíte, ale z hřídele "neslézá"? Jest tak?
Pak platí výše uvedené. Protáčí se matka v plastové hlavě. Sundal bych to destruktivní metodou a koupil novou hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]