Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektřina na dobu neurčitou, nebo fix?

Od: dean® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat lidí byt obývající, jestli vidíte nějaký reálný důvod, proč zůstávat u elektřiny na dobu neurčitou.

Jaký je Váš pohled na fixaci cen? Fixovali byste elektřinu v bytě, nebo se vyplatí spíš na dobu neurčitou? Neřeším tak úplně cenu do budoucna, protože to bych věštil z křišťálové koule, spíš tak nějak obecně.

Díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

0x

Nefixovat.

hodnocení

0x

To kdyby jeden věděl! Ale nikdo neví s alespoň jakous takous, jistotou. Závidím všem, kdo jsou si tak jistí. *alene*

hodnocení

0x
Jednou jsem kejvl na fiks na jeden rok a pak si to dodavatel vždy automaticky prodlouží. Výhodné pro mne to zatím moc nebylo a je to problém vypovědět. Se svou spotřebou to neřeším, protože na faktuře jsou každým rokem větší paušální poplatky.

Dodavatel si automaticky prodlouží i nefix... pokud máte smlouvu na dobu určitou.Tam je třeba hlídat konec smlouvy, před koncem případně prohnat data srovnávačem a pokud se objeví lepší nabídka, tak včas vypovědět.

hodnocení

Nakonec jsem teda zafixoval s postupnym snizovanim, 4090 1.rok, 3800 2.rok, 3400 3.rok, vychazi to prumerne asi o 2k levneji nez kdybych mel na neurcito

Dobře jste udělal, že jste zafixoval. Před třemi léty, když šly energie prudce nahoru, bylo tady spoustu rádoby oddborníků, kteří radili nefixovat. Zařídila jsem se podle sebe, novou smlouvu fixla na tři roky. Zatím, co všichni dopláceli pěkné dardy, já jsem každý rok dostávala přeplatky v řádu desetitisíců.

Letos mi smlouva končila, tak jsem opět novou zafixovala.

Mám ráda svoje jistý a nějaký přebíhání k jiným dodavatelům mně jednak nebaví a nikdy jsme to nedělali.

Ono také záleží na tom, kdy fixujete. Pokud cena poletí nahoru, můžete si gratulovat. Pokud bude pokles, tlučete se do hlavy.

Já jsem za posleních 15 let vystřídal kolem 7 dodavatelů a nelituji, přebíháním úspora v řádu vyšších desetitisíců. Uzavřel jsem smlouvu s firmou, která pořádala aukce energií, takže administrativa s tím byla minimální.

A jen tak mimochodem: že i vy, co nepřebíháte, máte přijatelné ceny energií, vděčíte také nám, co jsme od začátku liberalizace trhu začali přebíhat. Protože i velcí hráči byli nucení reagovat na konkurenci a šli s cenama dolů.

fixovatel
hodnocení

0x

Když obecně, tak já fixuju s automatickým prodloužením, jak plyn, tak el. Když jsem koukal na ceníky nebo kdybych přešel tak bych něco uspořil, ale zase by ta úspora nebyla taková, abych se s tím dělal. Ale v budoucnu se to může samozřejmě změnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]