Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyhladit papundekl

Od: stepper® odpovědí: 9 změna:

Zdravím ve spolek,

potřeboval bych poradit - mám starou kuchyňskou linku, kterou jsem chtěl oživit a dát jí nový "kabát". Myslel jsem, že dvířka a šuplíky byly echt dřevo a tak jsem je opálil horkovzdušnou pistolí - šuplíky a jedny dvířka dřevo byly a je to ok - ale zbylé byly jen natřený papundekl.

Problém je, že teď to má takovou nevzhlednou strukturu/není to hladký. Zkoušel jsem to, zda by se to nezakrylo/nevylilo barvou, ale to nepomohlo. Čím nejlépe bych to měl opravit/čím udělat podklad, aby to mělo hladký povrch?

doplněno 14.08.24 23:33:

Pokusil jsem se to vyfotit - je tam vidět, jak jsem se to pokusil zalejt barvou... Prostě to má takové mapy atd. není to vyhlazený povrch. Jak jste tu psali - asi je to na způsob sololit atd.

Čím vyhladit papundekl

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dejte sem fotky, takhle to nedává smysl
hodnocení

Foto doplněno

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, těžko určit, čemu říkáte papundekl, tak jen obecně - přebrousit smirkem na hrubo, očistit i odmastit, vytmelit, přebrousit smirkem na jemno, ocistit a natřít (asi lépe stříknout nebo válečkem, aby tam nebyly stopy po štětci). Zdravím!
doplněno 15.08.24 05:41: stepper - konkrétní tmel nyní nevím, protože něco takového jsme dělal před lety a v menším rozsahu, značku si už nepamatuji a na trhu jsou už zase jiné výrobky.
hodnocení

Máte nějaký vyzkoušený tmel? Zkoušel jsem to tmelit KITTFORT Tmel na dřevo DŘEVOKITT (Bauhaus), ale úplně si tím nejsem jistý.

Tak buď to zkusit znovu. nebo použít jiný?

hodnocení

0x
A: obrousit, vytmelit, nalakovat
B: obrousit, vytmelit, olepit samolepicí tapetou
C: nechat zalaminovat
D: pořídit novou linku
E: nechat si udělat nová dvířka

hodnocení

0x
Papundekl, tím myslíš sololit? Dej fotku, jinak se nedá smysluplně poradit.
hodnocení

Foto doplněno.

hodnocení

0x

Na starých kuchyňských linkách bývaly desky potažené melaminem, dnes se tomu říká MFC deska (Melamine Faced Boards).

MELAMINEM POTAŽENÉ DESKY

https://www.pfleiderer.com/cz-cs/produkty/dekorativni-desky/melaminem-potazene-desky

Melaminové desky na míru

https://www.tutrocito.com/cs/producto/tablero-de-melamina-a-medida/

Chemicky je melamin popsán zde na Wikipedii. Je to velmi odolný, tvrdý plast a vyrábí se z něj i lehké, pevné a nerozbitné nádobí - sám o sobě je hygienicky nezávadný. Bohužel někteří výrobci (zejména levní v Číně) produkují melamin s vysokým obsahem formaldehydu, pak už je takový výrobek je nebezpečný.

Co je melamin a je bezpečné jej používat v nádobí?

https://medcz.com/co-je-melamin-a-je-bezpecne-jej-pouzivat-v-nadobi

hodnocení

0x

Použijte samolepící tapetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma papundekl

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]