Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahodit pruh kolem oken a dveří

Od: stepper® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, čím nejlépe udělat takový pruh kolem oken, dveří (příp. vrat) - viz. přiložené fotky (inspirace). Malta, beton - nebo ještě něco jiného? Chtěl bych aby to bylo spíš šedý (ale klidně to pak natřu na požadovanou barvu - takže i něco co by se dalo normálně natřít atd. Předem moc děkuji za každou radu, příp. nějaký postup, co např. nezanedbat atd. *andel*

Čím nahodit pruh kolem oken a dveří
Čím nahodit pruh kolem oken a dveří #2
Čím nahodit pruh kolem oken a dveří #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Šambrány můžete udělat jak chcete, zalaťovat, phodit jádrovou a pak venkovní štuk, cementovou maltou-lépe natahovat po tenších vrstvách jemným potěrem a na finále v patřicný čas roztočit s citem filcem...

Na zateplovačce je možnost nalepit pruhy (běžně 2cm tlustý EPS 70F) a klasický postu jako zbytek zateplení (pro méně šikovné amtéry lze tímto nahradil i ohození jádrovou...)

hodnocení

Diky moc za rady. I za správné názvosloví - už vím pod čím hledat. To lepení polystyrenu by nemuselo být špatné - ale mám dost křivý zdi atd. to by asi nedopadlo.

Docela se mi líbí ten nápad s cementovou maltou - to by mohlo pro mě mít ten správný efekt.

km
hodnocení

0x

normálně jádrovou omítkou, můžete nechat jen jádrem, když to uděláte pěkně a nebo pak naštukovat, a zase možnost nechat to tak a nebo pak natřív, třeba vápnem

ale mě by se to moc líbilo jako tzv. umělý kámen, to pak vypadá jako pískovcové překlady, ale je to normálně nahozené a pak asi seškrábané, je to moc pěkné (neznám ale recept ani postup)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]