Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad z myčky a sifon z ikei

Od: irena odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, prosím i radu.Zapojili jsme odpad z myčky a voda se tlačila zpět. Kuchyňskou linku nám dělali na míru se sifonem i pro myčku.Netusim kde tam může být nějaká zátka.Prosim o radu a děkuji.
Odpad z myčky a sifon z ikei

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

3x

Nějak tu instalaci nechápu. Snad to mám dobře natočené. Není to červené vstup pro odpad z myčky? Co je ten šedý a světlehnědý husí krk a kam vedou? Nešlo by to lépe vyfotit? Ten bílý oblouk vepředu je co?

Lidi, máte 20Mpix digitální foťáky, tak je používejte. Fotka zdálky s náhledem situace, pak detail problému, detail scény schovaný v celkové náhledu za předmětem v popředí atd.

Odpad z myčky a sifon z ikei #2
zatla

RTFM!

cti navod!

To cervene nahore - jen ten kloboucek pochopitelne - musit odriznout, je to UCPAVKA, kdyz mycku nemas!

vzdyt pres kloboucek by ti ani nesla nasunout hadice nebo jen velmi tesne. Jestli jde, tak to muzes jen provrtat... a usetris za stahovaci pasku na hadici

hodnocení

2x
Na to vystupku sifonu je bud zatka nebo se musi opatrne konec odriznout. Konec bude zataveny. Pak normalne pripojte odpadni hadici a na konec dejte hadicovou sponu.

hodnocení

0x

Kam sa ta voda tlaci? Do drezu?

tj
hodnocení

0x
Bohužel jsem z fotky nezjistil, co je kam zapojené. Můžete prosím pořídit lepší? Respektive to vypadá, že to zapojené není. Ani trubka do dřezu, ani hadice z myčky.

hodnocení

0x

Tam hore, kde kolega urobil cerveny kruzok na fotke, viete do toho strcit malicek, ceruzku a pod? Ak nie, tak je to len priprava na umyvacku a bude je tam zatka, ktoru vytiahnete alebo sa koniec musi rovno odrezat.

Poznamka : tie pancierove hadice casom prasknu a vytopia vam kuchynu, namahanie ohybom bez uchytenia v pevnom bode to casom sposobi. Este lepsie je nahradit ich nerezovym vlnovcom.

lmgify
hodnocení

0x

Zná někdo ten (modrý) sifon? To je nějaký speciál od IKEA?

A proč je ta trubka v červeném rámečku otevřená?

Odpad z myčky a sifon z ikei #3

hodnocení

0x
Tady máš fotku jak to na být zapojené i s odpadem od myčky. Jestli se ti vrací voda tak je špatně udělaný spád a nebo je to v jiné výšce než udává návod.
Odpad z myčky a sifon z ikei #4
lmgify

Odtéká ti dobře mycák? Mě se tam nelíbí ten průvis na tom husím krku ...

Jinak cílem toho sifonu je, že bude vzadu u zdi, aby vepředu mohly být šuplíky. Takhle, jak to máš ty, jsi tam mohl dát normální sifon. Tenhle z Ikey nemohl být levnější nebo vážně byl? *ee*

berger1

To je celý špatný, to už je lepší ta původní fotka. Tu vaničku dodala také Ikea? *smich*. Imgify, mám pocit, že Ikea tyto sifony dodává ke svym dřezům a nejdou jen tak zaměnit...

Vše odtéká naprosto bez problému a voda nikde nezůstává. Jinak to udělat nejde jelikož díra na odpad je moc vysoko (prostě bytovky z 70 let). Dle manuálu je to v pořádku.
Sifon je dodávaný ke dřezu v ceně a s ten je zas dodávaný k dané kuchyni. Ber to že je sestava celé kuchyně za cca 10tis. Byt není můj nebudu dělat nějaké přestavby.
Vanička tam je už 5 let pro jistotu kdybych špatně držel silikon (byla tam jen díra do zdi na odpad. A od té doby jsem ji neodendal protože mi tam nepřekáží.

hodnocení

0x
Sice konečně fotka, kde člověk pozná co je focený. Ovšem je třeba vyfotit hlavně problémové místo, což je připojení myčky k odpadu, což tady není. Tak ještě jednou a lépe.

berger1
hodnocení

0x

To je zase neštěstí. Kuchyně na míru a tohle. Jak je ta objímka pro HT, to rozpojte a dejte tam odbočku, do odbočky koleno a do něj redukci HT 40/32, do ní pračkový sifon a do něj odpad myčky. To koleno fixněte do zdi další objímkou. Připojení myčky do toho nátrubku na dřezovém sifonu považuji za nouzovku, když to jinak nejde a poukázku na průšvih.

km
hodnocení

0x

souhlasím s ostatními, hlavně tedy nevidím, kam jste tu myčku zapojili...

irena
hodnocení

Děkuji všem za rady, odrizli jsme klobouček a už to jede bez problémů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]