Zdravím, Chtěl bych se zeptat někoho kdo má automatický kotel čistě jen na pelety s podavačem jak jste s ním spokojení? Kolik máte kW? Stačí to na vyhřátí? Vytopite nezatepleny starší rodinný dům? Nebojíte se že cena pelet v budoucnu raketově stoupne např oproti uhlí? Finančně je to výhodnější než když ste před tím topili například uhlím? Kolik spotřebujete cca za rok pelet a jaký kotel by jste doporučili? Je.mi jasné že je to hodně individuální a každý dům je specifický, ale jde mi jen o vaše zkušenosti. Děkuji za každou odpověď.
Nejdříve zateplete a vyměňte okna,pak si vyhraničte prostor na několik tun peletek a potom teprve řešte...
pedro4321
Na tohle sem fakt čekal. Rádoby chytrá odpověď co neodpovídá na jedinou položenou otázku. Ptal sem se na zkušenosti lidí. Ne na můj dům. A pro info. Okna mám nová, na půdě vatu a ve sklepě místnost 5x5 metru prostor pro pelety/ uhlí
jirib
Proč jste to nenapsal hned,že máte částečně zatepleno? Do sklepa müžete zajet paleťákem? Nechte si spočítat tepelnou ztrátu domu,ať víte,kolik protopite... 3,5tuny je půl garáže...
Máme v rodině dva automatické kotly s podavačem pouze na pelety a jsme s nimi spokojeni. Pořízeny s odstupem tři let...Výkon 4,5 - 14,9kW, pokud není mínus 10 a více, jedou na 60% výkonu. V obou případech vytápíme starší zateplený dům, okna trojskla. Pokud stoupne cena pelet, stoupne i u dalších komodit, vhodných k topení... Finančně to sice výhodnější není, než topení kusovým dřevem, ale zase ten komfort při provozu. Jednou za deset dnů naplnění zásobníku podavače a jinak skoro nevíme, že je kotel v baráku. To bychom zjistili jedině při poruše.. protopíme u menšího domu do 2,5t, u většího do 3,5t pelet. Jedná se o automatický kotel Ponast ponast.cz/... Takže doporučím od stejného výrobce...
Který automatický kotel je levný, které kvalitní palivo je levné? Poraďte...aby obsluha byla podobná, nemusel jsem ke kotli chodit přikládat co tři hodiny...nemusel řešit třeba zásobu suchého dřeva (i zde je problém se skladováním, jak píšete u peletek) a plyn v dosahu není...Tepelné čerpadlo v dnešní době taky není řešením (a je taky drahé, nejen pořízení, ale i provoz a také servis).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.