Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení branky

Od: janj odpovědí: 9 změna:
Potřeboval bych vědět, jak lze seřídit tenhle pant u branky
Seřízení branky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

4x
Vysrouboval bych imbus a branku sundal. Následně povolit kontra matky u sloupku a závitovou tyč vysroubovat/zasroubovat dle potřeby s tím že ji musíte nastavit do polohy aby šla zase nasadit branka. Vycházím z toho že zavitova tyč půjde vymezit vůči matici ve sloupku.
janj
hodnocení

Děkuji moc, udělal jsem to přesně takhle a už lícuje... vůbec jsem netušil, co je na tom napevno a s čím se dá hýbat. Díky moc za užitečnou radu a váš čas

hodnocení

0x
Povolíte nižší matici a otáčíme v potřebném směru tou vyšší, u sloupku. Je upevněna otočně v základu.. tím se rámek přibližuje nebo oddaluje od sloupku...
doplněno 08.08.24 17:47: Pokud tedy ta vyšší matka není navařena na pevno na základ...
doplněno 08.08.24 17:50: Pak rada od runner2... Z foto to na první pohled není znát, zda je to pant z pevnou maticí ... Máte asi tento 1pohony.cz/...
janj
hodnocení

Děkuji, ale to co vypadá jako matice u zdi je napevno zabetonované, to nelze povolit
janj
hodnocení

Díky, jo, to blíž ke zdi je napevno
Původně jsem popisoval seřizování tohoto pantu bartekvrata-s-r-o.cz/...
který máme na brance...

janj - takže je to špatně namontované. Nezbyde než vytočit ten šroub s půlkulatou hlavou, povolit tu nižší matku, otočit tím svorníkem na správnou stranu, pak opět sesadt a vyzkoušet. Pak dotahnout tu nízkou matku (ale pokud je to ve zdivu napevno, ani tu matku nemusíte utahovat, protože se to nemůže povolit.

janj
hodnocení

Děkuji, měl jste pravdu, problém je asi v tom, že to bylo zabetonované napevno. Sundal jsem celou branku a otočil celý pant, teď už ok. Díky moc za radu a za váš čas.

hodnocení

0x

Ono to originál vypadá takto levne-pletivo.cz/... kdy ta se ta deska kotví do betonu hmoždinami. Pak to jde štelovat jednoduše a přesně. Tady si zřejmě nějaký Pat a Mat situaci zjednodušil a vrazil přímo ten závit do chemie. Pokud se Vám to ale podařilo seřídit, tak jste dobrej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]