Vysrouboval bych imbus a branku sundal. Následně povolit kontra matky u sloupku a závitovou tyč vysroubovat/zasroubovat dle potřeby s tím že ji musíte nastavit do polohy aby šla zase nasadit branka. Vycházím z toho že zavitova tyč půjde vymezit vůči matici ve sloupku.
janj
Děkuji moc, udělal jsem to přesně takhle a už lícuje... vůbec jsem netušil, co je na tom napevno a s čím se dá hýbat. Díky moc za užitečnou radu a váš čas
Povolíte nižší matici a otáčíme v potřebném směru tou vyšší, u sloupku. Je upevněna otočně v základu.. tím se rámek přibližuje nebo oddaluje od sloupku... doplněno 08.08.24 17:47: Pokud tedy ta vyšší matka není navařena na pevno na základ... doplněno 08.08.24 17:50: Pak rada od runner2... Z foto to na první pohled není znát, zda je to pant z pevnou maticí ... Máte asi tento 1pohony.cz/...
janj
Děkuji, ale to co vypadá jako matice u zdi je napevno zabetonované, to nelze povolit
janj - takže je to špatně namontované. Nezbyde než vytočit ten šroub s půlkulatou hlavou, povolit tu nižší matku, otočit tím svorníkem na správnou stranu, pak opět sesadt a vyzkoušet. Pak dotahnout tu nízkou matku (ale pokud je to ve zdivu napevno, ani tu matku nemusíte utahovat, protože se to nemůže povolit.
janj
Děkuji, měl jste pravdu, problém je asi v tom, že to bylo zabetonované napevno. Sundal jsem celou branku a otočil celý pant, teď už ok. Díky moc za radu a za váš čas.
Ono to originál vypadá takto levne-pletivo.cz/... kdy ta se ta deska kotví do betonu hmoždinami. Pak to jde štelovat jednoduše a přesně. Tady si zřejmě nějaký Pat a Mat situaci zjednodušil a vrazil přímo ten závit do chemie. Pokud se Vám to ale podařilo seřídit, tak jste dobrej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.