Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natlakování expanzky

Od: habin® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Loni jsem vzhledem k rychle nastupující zimě ani neměl čas natlakovat expanzku a musel jsem co chvíli kontrolovat stav vody - její výšku. Letos jsem to chtěl dofouknout. U expanzky mám ventil který zastaví vodu ze systému aby netekla do expanzky. Expanzku sem vypustil. Zavřený ventil + otevřený vypoštěcí a odvzdušňovací ventil. Po vytečení vody (doslova skoro vykapání) jsem vše zavřel. Zkusil jsem to dopumpovat autopumpou která má i pneuměřič ale nepovedlo se mi to natlakovat. Šlo to děsně těžko. Musel jsem vyvinout děsnou sílu. Když jsem to napumpoval cca 10 - 15 x, při tlakování mi měřič ukazoval víc jak 10 bar. Když se ručička po chvíli vrátila, byla na 0. Když dám na ventilek prst (jako bych jej chtěl vypustit) je to absolutně hluchý, bez vzuchu. Nevíte kde může být chyba? Expanzka má snad 20 let.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Snad nic nezavírat, ale nechat výstup otevřený včetně nějakého kohoutku. A pak tlakovat. Voda by měla vytékat.

hodnocení

NJ. Ale když to udělám tímhle postupem bude mi vzduch z vypuštěcího ventilu i (měl by to být nějaký odvzdušňovák u expanzky) při pumpování (pokud to půjde) unikat, ne?

riva
Odvzdušňovák u expanzky? Neznám. U expanzky s vakem se autoventilkem fouká vzduch, který je mezi expanzkou a vakem. Tím vak stlačuje a vytlačuje vodu, která je ve vaku, ven.

hodnocení

2x

Postup máte dobrý,expanzka je prázdná bez vody.Viděl bych to na špatný ventilek,pumpu nebo přilepenou membránu (vak) .Vyšroubujte ventilek zkuste bez něj ,popř něčím tenkým tupím šťouhnout do díry -ventilkovej :) Těch 10bar jste měl určitě pouze v hadičce od pumpy...

hodnocení

Ventilek nevyšroubuji, je do nádoby zalisovaný. Ještě se na to zítra mrknu

kenav

Je to motoventilek a vysroubujete vnitřek pomocí čepičky a vyměníte nebo rozhybete

111®
hodnocení

1x
Pokud je prilepen vak chce to poměrně velký tlak na odlepeni.
kenav

Pokud by vak byl prilepen tak jak do něj přijde voda tak se odlepi a zadnej vysokej tlak protože není v nádobě protiklad tak by se roztrhl,pokud tazatel nepozná že do nádoby nejde vzduch tak to je těžký asi nikdy nepumpoval kolo;)

hodnocení

Tak to sem poznal že tam nic nejde. Právě proto sem se ptal čím to může být že to vůbec nejde nafouknout. Člověk musí vyvinout děsnou sílu ale stejně nic. To bude tím ventilkem. Prostě, ventilek je nějakej vadnej, nejde přes něj vzduch.

A je na ten ventilek koncovka hadičky nasazená nadoraz, aby ho otevřela? Tam se jinak nemá co...

Vždycky se může něco, zvlášť pokud expanzku pravidelně nekontrolujete .Zaseknou se střeva ventilku ( slepí) tak, že nejdou vašroubovat - a co potom,

asd1
hodnocení

0x
Vak/membrána prilepena na ventilek, někdy to drží že nejde ani vzduchem ani odstrcit tupou tyckou.
kenav

Pokud dojde k tomuhle tak vak jedině vyměnit a pokud membrána tak celou nadobu

hodnocení

To je radost. Pokud to není ventilkem tak to bude určitě toto. No. musím si někde půjčit kompresor protože dělat to autopumpou, to bylo strašný. Musel sem vyvíjet děsnou sílu abych to překonal. Píst pumpy dolů (tak jak to má být) při pumpování nikdy až dolů nezajel, to nešlo.

To právě vypadá, že koncovka nebyla na ventilku nadoraz a tak ho neotevřela.Pak vzduch přetlačuje i pružinku a jde to hodně ztuha.

hodnocení

0x

Vidlák expanzka - vše názorně

zde

Jinak zde již plno diskuzí a návod. ;) Jen si vyhledat.

hodnocení

0x
Zkontroloval jste, jestli je ta koncovka od pumpy dobre nasazena? Se mi uz stalo, ze jsem chtel dofouknout expanzku a ten krcek byl tak kratky, ze tam nebylo mozne nasadit klasickou zacvakavaci koncovku, ale jenom sroubovaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]