Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Loni jsem vzhledem k rychle nastupující zimě ani neměl čas natlakovat expanzku a musel jsem co chvíli kontrolovat stav vody - její výšku. Letos jsem to chtěl dofouknout. U expanzky mám ventil který zastaví vodu ze systému aby netekla do expanzky. Expanzku sem vypustil. Zavřený ventil + otevřený vypoštěcí a odvzdušňovací ventil. Po vytečení vody (doslova skoro vykapání) jsem vše zavřel. Zkusil jsem to dopumpovat autopumpou která má i pneuměřič ale nepovedlo se mi to natlakovat. Šlo to děsně těžko. Musel jsem vyvinout děsnou sílu. Když jsem to napumpoval cca 10 - 15 x, při tlakování mi měřič ukazoval víc jak 10 bar. Když se ručička po chvíli vrátila, byla na 0. Když dám na ventilek prst (jako bych jej chtěl vypustit) je to absolutně hluchý, bez vzuchu. Nevíte kde může být chyba? Expanzka má snad 20 let.
Snad nic nezavírat, ale nechat výstup otevřený včetně nějakého kohoutku. A pak tlakovat. Voda by měla vytékat.
NJ. Ale když to udělám tímhle postupem bude mi vzduch z vypuštěcího ventilu i (měl by to být nějaký odvzdušňovák u expanzky) při pumpování (pokud to půjde) unikat, ne?
Pokud by vak byl prilepen tak jak do něj přijde voda tak se odlepi a zadnej vysokej tlak protože není v nádobě protiklad tak by se roztrhl,pokud tazatel nepozná že do nádoby nejde vzduch tak to je těžký asi nikdy nepumpoval kolo
Tak to sem poznal že tam nic nejde. Právě proto sem se ptal čím to může být že to vůbec nejde nafouknout. Člověk musí vyvinout děsnou sílu ale stejně nic. To bude tím ventilkem. Prostě, ventilek je nějakej vadnej, nejde přes něj vzduch.
Vždycky se může něco, zvlášť pokud expanzku pravidelně nekontrolujete .Zaseknou se střeva ventilku ( slepí) tak, že nejdou vašroubovat - a co potom,
To je radost. Pokud to není ventilkem tak to bude určitě toto. No. musím si někde půjčit kompresor protože dělat to autopumpou, to bylo strašný. Musel sem vyvíjet děsnou sílu abych to překonal. Píst pumpy dolů (tak jak to má být) při pumpování nikdy až dolů nezajel, to nešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.