Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Družstevní byt - kdo má vyvložkovat komín

Od: mrjose odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

koupil jsem družstevní byt 2 a 1, který je vytápěn jedněmi gamaty, voda je ohřívána karmou, tedy je vytápěna jen jedna místnost!

Proto jsem se rozhodl, že si vyměním na vlastní náklady gamaty za etážové topení poháněné turbokotlem, pomocí kterého bych ohříval i vodu, ale narazil sem!

Družstvo mi topení povolí pokud vyvložkuji komín cca 20m, koumín je pouze pro můj byt.., mohu požadovat od družstva vyvložkování komína?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Požadovat můžete, ale dost pochybuju, že vám ho družstvo vyvložkuje, zejména pokud jde o komín výhradně pro váš byt.
Zkuste to.

lubosh*
hodnocení

0x
To je pěkná blbost, komín určitě nevložkuj! Pořiď si druhé gamaty, ty dostaneš v bazaru zhruba za 1000 Kč.
Vytápění gamaty je nesrovnatelně lepší a příjemnější, a navíc komín zůstane použitelný na tuhá paliva. Já mám v bytě jeden vložkovaný na karmu a jeden bez vložky, původně se na nic nepoužíval, a teď jsem rád že ho mám - dostal jsem kamna na dřevo a jinak bych je neměl kam zapojit, a ušetří to spoustu plynu.

denisa*
hodnocení

0x
mam dotaz neprodate gamaty dekuji horakova piste na mejl anninah@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]