Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit kapající kohoutek u nádoby WC

Od: adamec odpovědí: 5 změna:

Mám nahoře plastovou nádobu kde se napouští voda z kovové trubičky přes ventil ze zdi do toalety na kterém je černý plastový kohoutek a uprostřed malý šroubek. Když otočím kohoutkem trochu doleva tak z dirky uprostřed kape voda, jakmile otočím do pozice ještě více tak nic nekape a do prava na doraz uzavřít též ne. Kapání reaguje na určité otočení kohotku v nějaké pozici. Je to starý systém napouštění asi 30let.na chalupě. Co se s tím dá dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyměnit "O"kroužek na hřídelce.

hodnocení

2x
Vymenit rohacek a dat novou hadicku k nadrzce.

hodnocení

0x

Můj odhad: zastavit přívod vody, odmontovat plastovou krytku, vymontovat vršek uzavíracího kohoutku, vyměnit ploché těsnění a o.-kroužek na hřídelce, těleso očistit, promazat a všechno složit.

V dírce uprostřed má být šroubek a pokud by tam byla dírka / prasklina, tak odtud poteče voda neustále.

Nejpravděpodobnější je, že o.kroužek na hřídelce je už starý a některých místech už netěsní. Stejně tak těleso ventilu bude zarostlé vodním kamenem.

ml1
hodnocení

0x

Jsou tři možnosti:

1. Vyměnit o-kroužek kolem hřídelky, na mě tahle oprava neudělala nikdy moc velký dojem (je pracná a výsledek mi přišel dost krátkodobý)

2. Vyměnit celou kuželku, za ceny 50-100 korun se dá sehnat v železářství; bude to něco takového hornbach.cz/... (jsou snad jen dvě velikosti a varianty se čtyřhranem a nebo něčím jiným)

3. Vyměnit celý kohoutek, ale u splachovací nádrže je to asi zbytečné

Pokud neni kužeka moc zanesená vodním kamenem, zkusil bych začít výměnou těsnění, to stojí pár kaček. Jo a pokud je to nějaký jiný kohoutek, než ten klasický z myjavy, rovnou bych ho vyměnil celý.

hodnocení

0x

Dobrý den já bych vyměnil celý novy kohoutek a místo umělé hadičky (přívod vody) bych dal panceřovou je to jistější, protože ty bíle hadičky radi praskají a pak je potopa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]