Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nemáte nějaký tip na rychlé odstranění vůně (pravděpodobně) aviváže z bytu? Stěhuji se do bytu, kde je cítit nějaká vůně, která mi způsobuje škrábání v krku a bolest hlavy, podle informací od majitele bytu tam předtím bydlela paní, která používala (asi) silnou aviváž. V bytě aktuálně není nic, co by mohlo vonět, je prázdný a bez nábytku, přesto se nedaří ani po několika dnech větrání vůni snížit na snesitelnou mez, dokonce nepomohlo ani vyozónování...
Děkuji.
Ziadna avivaz nie je taka silna. Klamu vam, bol tam nejaky vazny problem, napr tam byvali neplatici / fetaci a robili potrebu na zem, boli tam macky / psy a ich sialeny majitel, nejaky starec zvlacal odpad od kontajnerov ...
Pytajte sa susedov, kto tam byval a budete mat jasno. To je vas byt alebo prenajom?
Pronájem. Nezdá se mi to nemožné, už jsem s tím jednou problém měl a bylo to aviváží, jenže to stačilo sundat a schovat závěsy, záclony, povlečení, ručníky (což by se udělalo tak jako tak), pořádně vyvětrat a bylo po problému. Byl to plně vybavený byt a byly tam i koberce, gauč apod. Přesto stačilo schovat jenom prádlo, které ale majitelé museli máchat snad v koncentrátu, byla to fakt síla... tady ale není co sundat
Ale samozřejmě se nedá vyloučit ani to, co píšete, i když nic tomu nenasvědčuje, byt je to jinak pěkný... Sousedů se zeptám až na ně narazím
Díky, asi ano, bude to ve zdech... podlaha je plovoucí a přišlo mi, že je taková mastnější, jak něčím nalakovaná, ale asi to bylo novým "hadrem" na podlahu, při dalším vytírání už mi to přišlo trochu jiné, ale zase jsem vytíral octovou vodou, takže nejde to úplně srovnat. Koberce nejsou nikde a podlaha je na některých místech mírně ve spárách zvedlá, ale to je tak nějak všude po bytě, asi používali moc mokrý hadr... (?) Pračka byla v koupelně, kde je dlažba.
Zdroj jsem nenašel, ale přijde mi, že nejvíc to leze do nosu v ložnici, což by odpovídalo teorii aviváže. Ložnice je od koupelny asi nejdál ze všech místností, teorie vyteklé pračky se mi nezdá...
Vymalovat asi nepůjde, je to pronájem a některé zdi jsou barevné...
Postavte na sporák kastrůlek s trochou vody spolu s octem, nechte mírně povařit. Ocet pohltí veškerý zápach, třeba to pomůže. Okna a dveře zavřené.
Jak může pohltit, může tak leda přebít případně zreagovat.
To je jako kdybyste napsal, že mražák sálá zimu nebo vyrábí zimu to je jedno. Technický nesmysl
Vím, že se to o octu říká, úplně ověřené to nemám (snad jenom s vytíráním lednice octem mám zkušenost), ale už se chytám každého stébla, takže díky...
Na odstranění zápachu (od domácích "mazlíčků") používám čističku vzduchu cisticky-vzduchu-a-zvlhco/...
Jednu na zkoušku a když se osvědčila, tak ještě jednu do patra. Může být cítit (téměř neznatelně) ozón, tak jsem si ještě změřil, jestli ho to nevytváří moc, ale hladina v místnosti se pohybovala několik řádů pod povolenou hodnotou. Jednou týdně vnitřní desky vyjímám a čistím.
Napadlo mě to, ale zatím o tom neuvažuji, beru to jako jednu z posledních možností. Taky je otázka, jak to funguje na chemické zápachy, protože třeba ozón mi vůbec nepomohl...
Používám z ali DM502 vi.aliexpress.com/.... Teď už mají i mírně dražší verzi pod tuya, která je integrovatelná do domácí automatizace. Kromě jiného měří i koncentraci ozónu, s referenčním měřidlem jsem přesnost nekontroloval, na měřené složky reaguje, u ozónu jsem to ověřoval generátorem ozónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.