Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek 60-90-40 má jeden klíč anebo jde sehnat 2-3 různé vzory s různými klíči?

Od: zamek odpovědí: 12 změna:

Ahoj.

Tušíte, zda tento zámek 60-90-40 má jeden klíč anebo jde sehnat 2-3 různé vzory s různými klíči?

Anebo když chci lehce nezaměnitelný klíč - tak musím koupit jeden zámek od Tesly a druhy zámek od Richtera?

1) svar-tech.cz/... 180,-

vs jiný

2) hornbach.cz/... 189,-

Aneb: NECHCI aby šly jedním klíčem otvírat všechny dveře (To už můžu rovnou nechat odemčeno). Podobně nechci nějaký o půlku dražší dozicky nebo složitější zámek/klíček. Ale klidně sem hoďte odkaz, přesné parametry jsou v odkazech.

Koukám že třeba na Allegru vůbec rozměr 40 nemají, drtivá většina tam vidím 50, to by do dveří nepasovalo, takže v Polsku mají jiný dveře?

Případně podobné řešení zámku za podobnou cenu 280-190,- vás napadá?

Prosím nepište dohady, pište pouze pokud víte bezpečně jak to je. Já taky tuším že různí výrobci měli nějaký číselník klíčů a dříve se dělali – brano, tyto zámky s různým vzorem klíče, ale jak je to dnes netuším. A ho bez toma o půlku dražší takže o něm neuvažuje - Potřebuju vyměnit v tuto chvíli 3 zámky A bylo by fajn, aby byly alespoň dva různé klíče

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hobes dělá 50 různých profilů u obyčejných klíčů, takže by nemusel být až takový problém sehnat tři různý zámky.
Jen dodám že na otevření obyčejného zámku stačí ohnutý hřebík. Tak proč různý zámky?
schlosser
hodnocení

Protože schopnost kutilskou jak popisujete už dneska je vymírající vlastnost, Většinu lidí to ani nenapadne.

ale to jste mne nepotěšil, že Hobeš když ten je o půlku dražší... U Richtera a tesly nikdo neví?

A jak se pozná ten profil klíče na obalu, aby mi nedali jeden a ten samý profil? Mají to nějak náhodně v regále nebo se musí sledovat nějaké číslo na balení?

Asi to budou dělat i jiní výrobci, více tvarů klíčů, ale přesně to nevím. Nikdy jsem to neřešil. Taktéž netuším jak, pokud tedy vůbec je na krabici označen tvar klíče. Nikdy jsem to nepotřeboval. Vždy jsem vzal jen zámek a absolutně neřešil jaký v tom je klíč.

hodnocení

1x

Pokud chcete mít zabezpečení dveří, tak to zadarmo nebude. Zámky, které ukazujete, otevře každý "šperhákem". Jsou to ty nejobyčejnější zámky. Dozický zámek šperhák neoteře. Záleží na kolik si ceníte to, co bude za dveřmi. Pár korun za dozický zámek je vám za těžko?

kk

Link? Co je to pár korun, nejde o zabezpečení, ale normální byt... Jen mi to přijde dost huby aby tam byl klíček, který by pasoval do všech dveří, to už tam nemusí být žádný

kk - co to je za nesmysl? Byt se nezabezpečuje? Nechápu pak, k čemu zámky? Dost zmatená reakce. Neumíš si najít dozické zámky ve vyhledávači? Je toho "hafo". Nebo si zajdi do železářství, když se nevyznáš.

km
hodnocení

1x
Tak u tohoto dotazu je vtipne, jak prakticky nikdo neodpovida na otazku a nabizite tazateli reseni, ktera nechce a pisete o zabezpeceni bytu.
Mozna ho nechapete. On proste chce levne zamky od pokojovych dveri v byte, ktere budou mit ruzne klice. Tecka.
Nevim co je na tom tak nepochopitelne. Predstavte si ze jde o byt, ktery si pronajima parta kamaradu nebo v nem bydli rodina s pubertalnimi detmi. Tim ze se dvere zamknou se da najevo - nepreji si, aby bylo vstupovano. Nepredpoklada se, ze ty dvere bude nekdo otevirat sperhakem prece...

hodnocení

0x

S těmahle zámkama můžeš rovnou nechávat odemčeno, do všech pasuje ohnutý hřebík - pár ran kladivem, pár tahů pilníkem a máš univerzální klíč.

To se může hodit tak na záchod, nebo do koupelny, aby tam na tebe někdo nevlezl omylem, ale to už je lepší (a levnější) tam vrazit nějakou zástrčku, nebo háček, například

22 Kč hornbach.cz/...

39 Kč hornbach.cz/...

42 Kč hornbach.cz/...

nebo tak něco ...

Na dveře, které mají být zamčené, aby nešly otevřít, to chce aspoň tu cylindrickou vložku, pokud nechrání nic zvlášť cenného, ani nechrání před někým trochu odhodlanějším a zdatnějším.

Jinak to většinou chce i lepší dveře se správným ukotvením a zajistit stěny a okna, ale to je cenově naprosto jinde.

kk

Kámo a četl jsi můj poslední text?

...před čtyřletým dítětem asi nepotřebuješ dělat bezpečnostní opatření?

Vážně to každému přijde normální, že má sice dveře - ale ke všem bude jeden klíč?

Četl.

My máme venku bezpečnostní dveře s několika zámky, které běžně při odchodu zamykáme všechny.

K trezorům mám pochopitelně klíče jiné.

Na záchodě máme obdobu té zástrčky za 49 (ale už se moc nepoužívá, záchod nemá okýnko, takže světlo pode dveřmi znamená, že tam někdo je, takže tam nikdo pak neleze), jinak na všech vnitřních dveřích obyčejné zámky, od kterých se klíče ztratily už před několika desetiletími.

U rodičů je to podobné, jen nemají ty trezory a na záchodě je klíč zevnitř přišroubovaný, aby nešel vyndat a neztratil se. Háček by u dveří na balkon, dost vysoko, aby malé dítě nedosáhlo.

Podobně u tchánovců.

Vlastně si nevzpomínám nikoho, kdo by měl potřebu doma zamykat vnitřní dveře (s tím, že koleje, nebo byt sdílený více nesouvicejícími spolubydlícími* neberu jako "doma")

*) Kamarád si takto po škole pronajal větší byt a s několika dalšími si rozebrali každý jeden pokoj, aby měli levnější nájem. Tam se lidi střídali a spojovalo je jen přání ušetřit za nájem, nic víc. Tam si pochopitelně ty pokoje zamykali.

mll

Vzpomněl jsem si na příhodu ze škol, které jsem absolvoval.

Nejdřív učňák, tam byly v šatnách právě nějaké takové zámky (obyčejné nebo dozické), a někdy dost ze začátku je měnili za cylindrické (oproti základce bylo výdobytkem, že na obou dveřích byl stejný zámek (párové vložky), takže na jednu šatnu stačil jeden klíč), právě protože se profláklo, že jeden klíč pasuje tak do tří různých šaten.

Na průmyslovce se historie opakovala za poněkud dramatičtějších okolností. Stalo se totiž, že se sem tam někomu něco ztratilo. A že šatnář jakoby nezamykal. No ale protože jsme kamarádi, tak jsme věděli, že zamykal (byli jsme u toho, ale nikdo nemohl odpřísáhnout, že ten konkrétní den; později jsme si toho ale všímali, takže jsme mu to mohli dosvědčit), a byla to tedy záhada. Až někoho napadla spásná myšlenka - "Pane profesore, Vy jste náhradní klíč získal prohrabáním veteše, nemohl někdo jiný udělat totéž" - tříďas byl rád, že máme vysvětlení záhady, pohovořil o tom se školnicí a během několika dnů jsme měli na šatně patentní zámek a bylo po problémech).

No ale uvnitř v bytě před dětma (pokud nejsou zrovna nějak extra technicky nadané) by to mělo být v pohodě.

mll
hodnocení

0x

Tenhle zámek jde otevřít snad čímkoliv, co se tam dá strčit a pohne závorou. Takže je potřeba vybrat takové, co mají odlišný profil. Předpokládám, že to neni na zabezpečení proti zlodějům (to by byl potřeba aspoň cylindrický zámek), takže to vyhovovat bude.

Dozický má navíc vymezovací plechy na vzor klíče (klíč kromě profilu má několik zářezů), ale neni to zase o tolik bezpečnější.

Takže bych přímo v tom hobymarketu koukal, aby ty klíče byly odlišné a pokudmožno nekompatibilní (což předpokládám, že ty tvary budou tak vymyšlené, jaký by to mělo jinak smysl).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]