Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová polenice - barva

Od: honza12* odpovědí: 8 změna:

Poraďte prosím, jaká barva by mohla držet na lesklém plastovém povrchu standardní černé popelnice. Je to asi docela oříšek. Už podruhé během jednoho roku nám nějaký hajzl ukradl popelnici, podruhé dokonce do poloviny s odpadky. Holt velká popelnice na kolečkách je atraktivní. Svozová firma nám naštěstí dala novou. Nemáme ji kam schovat, tak musím přijmout opatření, zámek (naštěstí je popelnice u sloupu) a popis. Zjistil jsem ale, že zbytky barev co mám doma nejsou vhodné a lehce se stírají. Musím něco koupit, nemáte někdo tip na "držák"? Díky Honza.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

S držákem neporadím, jedině pořádný řetěz. *bum*Ale našla jsem nabídku, kde je sprej i na plasty a celkem za slušnou cenu:

bauhaus.cz/...*klik*

doplněno 17.06.10 09:37:

Je to na 3.str. Color sprej za 149 Kč v nahoře uvedeném katalogu.*placni*

honza12*
hodnocení

Díky za tip, shodou okolností se do Bauhausu odpoledne chystám, ale chtěl jsem využít také místní chytré hlavy. Nějaký takový sprej doma mám, ale zkouška mě nepřesvědčila. Asi je to obecně na tento plast problém, je to vyleštěný a asi máloco na tom bude držet. Určitě by to šlo nejdřív poleptat nějakým rozpuštědlem, ale nechce se mi to takto ničit, když nám dávají popelnici zadarmo. Otázka je, jestli by jí nám dali i po další krádeži... Jsme u frekventované ulice a dost na ráně. Řetěz je jasný, ale pořád zůstává "volné pole působnosti" pro zloděje mezi středou ráno a odpolednem, kdy jsme v práci a musíme nechat popelnici odemknutou kvůli odvozu.

myse*

ale k čemu vám bude, když budete mít popelnici označenou - stejně vám ji odvezou? to budete obcházet město a hledat tu svoji?

a co povrch popelnice trochu zbrousit a pak stříknout barvou nebo natřít?

zlejdacan*

Nám se dvakrát staloto stejné. A stejně jakko vy, i my jsme se rozhodli popelnice rošku personalizovat.

Použili jsme nejobčejnější sprej. Ani nemyslím, že byl na plast, ale jen bžý sprejerský. Ten drží, déšť jej nesmyje a jakmile je na popelnici napsané odkud patří, nikdo si ji už před barák nedá :-D

Taky jsem slyšel, že se popelnice používají oby svělé sudy na kvašení a následně na pálenku. K tomu navíc kolečka ro jednodchou manipulaci... nevím, co je na to pravdy. Člověk dnes ale musí věřit už všemu :-D

doplněno 17.06.10 12:27:

omlouvám se za vynechané znaky, píši na opotřebeném laptopu.

lidus*
hodnocení

1x

zamčená popelnice´= problém pro popeláře aspoň u nás tomu tak je.

doplněno 17.06.10 10:15:

to tedy u nás na chalupě popelnice zadara nedávají, plechová se rozpadla a popeláři na ní nechali nalepenou výzvu aby jsme si obstarali novou, že jí jinak nevysypou. Plastová na kolečkách stála víc jak 1000kč.

lidka*

V našem městě jsou veškeré popelnice majetkem odvozové firmy. Jsou označené jejím logem a barevnou samolepkou s čp. nemovitosti a barva podle odvozu (týden-čtrnáct dní). Neoznačenou popelnici popeláři neodvezou. Odvozová firma je přiděluje na základě požadavku města podle počtu poplatníků v objektu. V ceně fakturované popelnice (hradí město za celý katastr) je i pronájem popelnice. Výše nájmu je solidní - např. u 120 litrové je zhruba 100 Kč ročně bez DPH. Jak jsem koukala na ceník, tak nájem zhruba odpovídá objemu, tj, za 240 l = 300 Kč. atd. Ztrátu popelnice u nás nehradili občani. Ale je třeba se domluvit s městem a nahlásit ztrátu na policii. U vás to může být samozřejmě trochu jiné. *cteni*

hodnocení

1x

Obyčejnou pájkou vypalte na povrch nádoby adresu, ke které nádoba patří! :)

honza12*
hodnocení

No všude je to jinak. Jsem z Brna a tady platíme 500,- za rok na osobu a popelnici evidentně dávají zdarma (Gansenwinkel). Prvně když nám ji ukradli, tak to byla ještě ta obyčejná kulatá. Prostě jsme na ráně a personalizace je určitě lepší, než nic. Odradit to může, ale nemusí. Zkusím koupit nějaký sprej. Doma mám jen jakýsi autolak akrylový, což nebude to pravé, ten nedrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]