Přátelé, při výměně vysokonapěťové pojistky jsem našel v mikrovlnce nějaký olej - v místech označených na fotce - už je vytřený pryč. Co to bylo? Je možné, že to je nějaký transformátorový olej? Smrdí to divně. Co to znamená? Děkuji. Doteď mikrovlnka šlapala, asi rok jsem občas cítil smrad toho oleje, ale nic hrozného.
Toho jsem se bál. Zkusím dát novou pojistku a uvidíme. Předchozí vydržela 7 let. Hrozí něco vážnějšího, než že se spálí opět pojistka? Měnit kondenzátor asi nemá smysl, že?
Děkuju vám moc. Předpokládám, že musím použít naprosto stejné mikrofarady? Mám tam 1.00 a už se to moc nedá sehnat. Co myslíte, lze i třeba 0.97? A druhá otázka - je to kondenzátor, nemusím to nějak vyzkratovat, než to budu vyndávat? Nerad bych dostal zbytkovým proudem Děkuju
Díky moc. A poslední otázka. Dohledal jsem, že rozdíl v těch mikrofaradech může být do 10%, souhlasíte s tím? Možná bych, pokud souhlasíte, koupil 1.1 uF, je totiž nejdostupnější a cenově nejpříznivější. Děkuji a zdravím
kdosi
1uF je už celkem vysoká hodnota, to bývá pro čištění průběhu, ne pro časování kmitání = musíte si pohlídat, aby u nového bylo povolené napětí stejné nebo vyšší, ale kapacita může být i "jen tak přibližně", o něco větší nevadí (1.5x větší bych dal bez rozpaků, 2x po letmém pohledu do schématu = 1.1x je naprosto v pohodě)
Co se zkratovávání týče - já bych ho před jakýmikoli pokusy zkratoval - pokud tam nic nebude, tak to nic neudělá, pokud tam něco bude, ať to radši upálí kus drátu, nebo šroubovák, než aby mě to koplo.
Kondenzátor tam má funkci násobiče napětí. Jeho kapacita není kritická. Pro usnadnění výměny si zkontrolujte rozměry a počet fastonů ve vývodu, ať nemusíte vymýšlet jiné připevnění nebo úpravu vývodů. Nespěchá to.
Děkuji. Myslel jsem, jestli to nemohlo vytéct někde z toho trafa či tak. Už něco pamatuje - 15 let, ale je vestavná, tak jí chci zachránit. Doteď jela, pouze podruhé měním vysokonapěťovou pojistku. Tak snad se rozjede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.