Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nemáte někdo ponětí kolik se měsíčně platí v inkasu za plyn jen za pronájem plynoměru? Na netu mi to stále jen nabízí odpověď na výměnu plynoměru...Zkrátka mi jde o to, když nebudu plyn vůbec používat, kolik mám platit abych se nedostal v platbách do mínusu...
Zrovna se dívám na fakturu za poslední období. Obsahuje 3 položky - odebraný plyn, kapacitní složka ceny a činnost operátora. První a třetí položka se odvíjí od spotřebovaného plynu. Stálá platba je jen ta druhá... necelých 200,- za měsíc bez DPH. Jestli je to ale to co hledáte nevím.
Výši zálohy primárně určuje dodavatel. Zákazník ji sice může jistým způsobem korigovat, ale nejsem si jistý jaká nejnižší částka je pro dodavatele akceptovatelná. Nemyslím si, že by bylo možné se dostat do mínusu. Spíš myslím, že i s nejnižší zálohou budete mít přeplatek (pokud opravdu plyn nebudete využívat).
Tak to by bylo ono, děkuji moc... Já jim nemíním platit nějaké větší zálohy, protože pak neni možné z nich přeplatek dostat, furt se odvolávají na případné zvýšení odběru. Chci od nich odejít..
Tak já se nechci uplně zbavovat plynové přípojky, nebo tedy plynoměru, co když budu plynem zase topit, nebo odejdu jinam a situace se zlepší, to bych pak musel sáhodlouze žádat a papírovat...
"...co když budu plynem zase topit..."
To je právě otázka. Když Vám odeberou plynoměr, zruší tím odběrné místo. To nelze jen tak "obnovit", musíte žádat o nový odběr. Takže novou výchozí revizi celé instalace (potrubí, spotřebiče, případně zajištění větrání...). To není nejlevnější záležitost, nehledě na to, že stará instalace asi nebude odpovídat novým předpisům a budete jí muset upravit.
Takže si to dobře rozmyslete. Pokud není pravděpodobné, že budete plyn v nelbližších letech potřebovat, nechte plynoměr odebrat a něco málo ušetříte. V opačném případě to nedělejte, ty poplatky Vás určitě nezruinují.
Kolik máte platit, abyste se nedostal v platbách do mínusu?
Platit máte tolik, kolik jste sjednal zálohu a zálohu si sjednejte tolik, aby vám stačila, takže pokud nečerpáte žádný plyn, požádejte dodavatele - aby vám stanovil zálohu ve výši stálých plateb, pokud už jste líný otevřít ceník a ty ceny si tam sečíst...
Kdyby jste uvedl distribuční území (obec) a vašeho dodavatele A název ceníku, tak je to o sečtení cca 3 položek A cenu víte hned, když už se vám nechce telefonovat vašemu dodavateli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.