Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikon nebo silikonovou omítku

Od: robert525® odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

dodělal jsem pergolu s polykarbonátem, který jsem na fasádě ukončil lištou k tomu určenou.

Když na fasádu prší mezi lištou a fasádou protéká voda na terasu.

Čím to utěsnit?

Použít silikon na exteriér nebo použít silikonovou omítku, která je na fasádě?

Omítku jsem použil na sokl z obkladů k podleze a vidím, že jsou tam po dvou letech prasklinky.

Díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Sparu bych utesnil silikon akrylovym tmelem Den Braven nebo izolacnim tmelem od Soudalu. Daji pretrit fasadni barvou.

hodnocení

0x

Samá voda, kolego. Pokud tam máte lištu, která značně dilatuje, musíte tam dát polyuretanový tmel v kartuši a vytlačit to tam pistolí.Žádný jiný tmel tam nepatří.

Kartuš má hliníkový obal na rozdíl od obalu do kterého se dává silikon

Silikon nebo silikonovou omítku
hodnocení

Tady je omezeny vyber barev, resp. neni transparentni. Coz asi nevadi na listu, kde nevidim. Kazdy mi vsak tvrdi, ze silikon je naprosto v pobode a udela stejnou sluzbu.
Kazdopadne aplikace polyuretanoveho tmelu je stejna jako silikonu?
Nanesu pistoli, postrilam vodou s jarem a zatahnu treba pratem?
Dekuji
Ano, chová se to při práci podobně jako silikon, taky to vytvrzuje vzdušnou vlhkostí, "jen" to pak daleko líp drží, na rozdíl od silikonu nejde o tmel k pouhému vyplnění, ale o lepidlo, které se od podkladu jentak neodtrhne. Tedy aspoň to, co já znám jako karosářskej polyuretan z autodílů, tím drží slepený i boty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]