Nejste přihlášen/a.
Přátelé instalatéři, jak se v praxi řeší, když mezi krytkou potrubí, naraženou až na zdi a samotnou baterií je vidět cca 0,5cm závitu na excentrech? Jsou zkrátka moc vystrčené. Nechci s nimi vůbec hýbat. Pokusy už byly ale jsou za ty roky velmi pevně zaražené. když tam byla chromovaná baterie, tak to tolik nerazilo, ale teď tam bude černá. Neexistují nějaké návleky k tomuto účelu?
Foto napoví. Co to je krytka potrubí? Růžice? Ty se dělají různě hluboké.
Co je standardní hloubka? Našel jsem 20, 23 a 25 mm...
Vrátil bych se zpět k původní (pod)otázce, jestli za tím účelem neexistují nějaké návleky. Asi ne, ale nechat si vytisknout na 3D tiskárně mezikruží (nebo jiný i složitější tvar) z černého plastu, by neměl být problém.
Nenapsal jste požadovanou hloubku rozety, ale co třeba tahle? Určitě bude hlubší, než ta na Vašem výkresu.
Tak hranatou rozetu budete asi shánět těžko. Zkuste se zeptat ve vštší specializované prodejně vodoinstalačního materiálu. Asi jí nebudou mít v v obchodních řetězcích (tím méně třeba v mnohými oblíbeném "Lídlu").
Myslím, že řešíš hloupost, pokud ti bude dosedat převlečná matka nadoraz na růžici, je možné, že nebude dostatečně dotahovat těsnění a může ti to časem začít slzet, nějaká vůle tam zůstat musí, jedině že bys měl baterii, kde jsou růžice zapuštěné do matek, ale s takovou už jsem se dlouho nesetkal.
V praxi se to řeší tak, že se rozeta nedotočí až na zeď a mezera mezi zdí a rozetou se objede silikonem. Na té druhé také
To neznamená, že když budete chodit denodenně po domácnostech tak jako já, že to do důchodu nemáte možnost ještě uvidět
ingjirimares - Nechodím sice denně po bytech, ale pár jich na starosti mám. Ani já jsem tuhle fušeřinu nikde neviděl a doufám, že ani neuvidím.
Tak si dejte vedle sebe rozetu hlubokou 20 a 25 mm a bude to ještě větší hnus. Když to neřešíte alespoň dvakrát do roka, tak nevíte, o čem píšu. Ony ty rozety jsou tak rozměrově jinak, že když je máte vedle sebe cca 10cm, tak to vypadá hůř, než když to objedete silikonem. A ne že by to vypadalo špatně. Naopak, vypadá to dobře a je to rychlé a levné řešení. Jen nesmíte být Patla nebo Matla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.