Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě sprchy do vany

Od: staarmann* odpovědí: 12 změna:

Chceme si dát k rohové vaně klasickou vodovodní baterii s ruční sprchou, ale také tam chceme panel ve stylu letní déšť. Po každé šroubovat příslušnou hadici k bateri je hloupost. Potřebuji nějaký přepínatelný rozbočovač nebo tak něco. Jak se tohle dá řešit? Co mám shánět? Máte někdo tip, kde to koupit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

To je už vyřešené, místo klasické sprcháčové baterie panýlek se dvěma sprchami, jedna je pevný "deštník", druhá je klasická "ručka" s hadicí, montuje se to na vývody k baterce a na zeď, je to k vidění v každém "BAUOBIBACHU" nebo na e-shopech, mrkněte na e-shop "koupelny-sen.cz"

Přepínání mezi dvěma sprchami na standartní sprchové baterii lze vytvořit, ale když to má nějak rozumně profesionálně vypadat, tak to (s kalkulací práce) vyjde podobně jako tenhle panýlek...

staarmann*
hodnocení

Vanová baterie už je nainstalovaná, standardně s ruční sprchou. Když přidělám "deštník", jak to propojit, aby to nějak vypadalo a bylo to použitelné?

hop®

Hmmm, právě to jde dost blbě. Místo sprchy našroubovat njaký *nevi*"hen ten oný bazmeg", skládající se buď ze dvou kohoutů (pro každou sprchu) nebo třícestným kohoutem (finanční řacha). Opravdu kombinaci estetiky, použitelnosti a ekonomické použitelnosti bych řešil výměnou. Myslím, že jsem slušný Ferda Mravenec a improvizátor, ale aby tohle zařízení pod sprchou nějak rozumně vypadalo... Neznám Vaše estetické cítění, ale já sám dávám důraz na funkčnost a přesto bych si takovou obludu doma si nevytvořil...

P.S.: Asi sprchová, ne vanová baterie.?

doplněno 17.06.10 00:12:

Beru z5, asi vanová, a potřebujete ještě třetí vývod?

staarmann*
hodnocení

Přesně tak, vanová a třetí vývod. Jak se ten onen baszmek jmenuje?:)

hop®

Hmm, to se asi nejmenuje, nevím o tom, že by to existovalo - jako z výroby origoš...*nevi*

staarmann*
hodnocení

Vždyť jste říkal, že to jde udělat...?

hop®

Jj, jde to určitě nějak vymyslet a poskládat z dostupných armatur, bude to nevzhledné LEGO. Ale jako originální komponent s odpovídajícím vzhledem se to pravděpodobně nevyrábí.

staarmann*
hodnocení

No to jste mne nepotěšil *nevi*, ale stejně děkuju. A pokud Vás napadne, jak na to, tak sem s tím:)

hop®

Vyřešit by to šlo. Ale nebylo by to estetické, měl byste po vanovou baterií náhradní vodárenský rozvod...

Zkusím vymyslet něco rozumného a pak se ozvu, pro jistotu mi to raději připomeňte přes interní poštu...

staarmann*
hodnocení

Díky moc, připomenu se.

nkn

Zrovna řeším stejný problém. Vidím to na toto řešení. Bud levnější varianta nebo dražší.

arttec.cz/...

arttec.cz/...

davidh*
hodnocení

0x

myslím, že potřebujete toto: sanita.cz/... Na Vaši vanovou baterii přídáte tento set a mužete používat jak ruční sprchu, tak i horní sprchu pomocí přepínače. Jestli to chcete vidět na živo, přijďte se k nám podívat.

David

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]