Dobrý den ve spolek. Potřeboval bych na trubky od topení průměr cca 42mm přidělat trubky se závitem "mufny"bude se přidávat radiator. Existuje něco jako objímka s těsněním přes trubku s už přidělanou mufnou. Samozřejmě že je lepší to navařit,ale situace to nedovoluje.. Nevím jestli takového něco existuje nebo jestli je jiná možnost. Kdysi jsem viděl jak spravovaly vysokotlaké potrubí a daly přesto jakoby objímku a zatáhly to akuutahovákem. Dík
Prechodka Gebo 5/4 eshop.tecampcv.cz/... a nebo zavitnici udelat na trubku zavit, pokud je konec trubky rovny, bez ohybu.
plot
Děkuji za reakci. Já jsem to asi blbě vysvětlil. Já bych potřeboval na trubku udělat jakoby "T"kus. Trubky prochází chodbou a na chodbě není radiator.do trubky udělám cca 18-20 mm díru ale nemám možnost na to navařit mufnu.. Proto jestli není nějaká možnost nějaké "čuňačiny". Na vzhledu nezáleži hlavně aby to neprosakovalo a vydrželo..
ostatním, co to prodávají a co si tam přidali, že se to dá použít i na topné trubky , už méně. Výrobce to má vyzkoušené na plynná média a pitnou vodu. O topení se nikde nepíše.
plot
To musí snad vydržet. Ale je to ono co jsem myslel. Doma nemám možnost svařovat. Děkuji.
To bez problemu vydrzi. I po letech nic netece. Vzdycky pujde i vymenit tesnici guma. Do 90stupnu a tlaku 6bar bez problemu. Tady je info ze stranek vyrobce. Pisou topna voda 90 stupnu. gebo-online.cz/...
A to máte osobně vyzkoušené? Že nic neteče a nepoteče ani za 10 let? Já bych byl opatrnější, hlavně při použití v obytných místnostech. Bude rozdíl, pokud to vyteče někde ve sklepě,šachtě nebo v obýváku. T spoj bude u topení namáhaný dilatací, tudíž hrozí časem uvolnění šroubů a toho bych se bál. Považuji to za řešení někam do sklepa ne do obýváku. Tam určitě vařit. Sám jsem to v minulosti použil pouze na studenou vodu a kov a dále ve vodoměrné šachtě při změně potrubí z PE na pozink. Tam to využití má. Na topení bych to nikomu nedoporučil. Pro jistotu bych doporučil konzultaci přímo se zastoupením výrobce.
asd1
"voda do 90°C"
Nic o tom že to je jen na pitnou vodu. Víc bych se bál prošoupaných měděných kolínek než že tohle poteče...
Trubku bych vyriz a vsadil tam T na dvě šroubeni,Teda pokud je místo na zavitnici
plot
No právě.je ktomu přístup jak k penězům. trubky jdou podél zdi 2-3cm. A zetím je dřevěné obložení. Takže ono tam není mnoho místa skoro na nic. Dneska sehnat "někoho" aby se přijel aspoň podívat na tož to udělat je nemožné. Já to mám ve fázi uvah.. Nepotřebuju to nějak urgentně. Taky jsem si říkal jak asi bude vypadat to gumově těsnění po pár letech..ono jednou za dva tři roky to dotáhnout by nebyl problem.. Ono je to buď to takto zbastlit a nebo navařit mufny.uvidim..dík Všem...
Trubku ale nemusíte řezat v místě napojení Tkusu. Můžete to provést i někde o kus dál a T kus i s trubkou pak navařit třeba až za zdí, kde to bude vhodnější. Nebo třeba až někde u stoupačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.