Zdravím. Lze nalepit sádrokarton v koupelně, případně jakým vhodným způsobem (spec. lepidlo/pěna, nebo mamut), aby na takovou stěnu mohly být nalepeny obkladačky? Nebo je lepší prošroubovat sádrokarton do zdi, případně kombinace obojího? A lze v takovém případě použít jen jednoduché opláštění? U konstrukce s tím zkušenosti mám, tady v tom případě ne. Plán je takový, že obklad bude od podlahy ke stropu. Díky za odpovědi a tipy.
Proč sádrokarton a na to teprve obklad? Rovnou obklad. Ale to asi nechcete slyšet, tak sdk nalepte čim chcete,můžete jak lepidlo-celoplošně, tak i lepící PUR pěnu.
Už jsem to tak dělal, lepilo už bylo koupené takové, které prý doporučli ve stavebninach, To jsem nekupoval a značku si nepamatuju. Puvodní stěny byly vystavěny do vrtule s rozdílem 5 cm a bylo jednodušší to srovnat částecně sádrokartonem a zbytek dohazet. Po 8 mi letech bez problému.
Na svém domě jsem v jednom mistě daval maly pruh sdk na krivou zed pod šikminou a tam jsem použil co jsem měl po ruce, tedy weber 700 a taky to drží dobře.
Část koupelny bude normálně z konstrukce, ale ve druhé části kvůli úspoře místa by byla jen sádrošem obložena zeď. A proč sádroš - kvůli stavu (křivé) zdi a úspoře času při srovnávání a následném obkládání, to přiznám rovnou. Ale jestli je to blbost, případně máte někdo lepší nápad, sem s ním. Ničemu se nebráním.
Blbost to není, občas se to tak dělá. Měl jsem kámoše, kterého nebavilo nahazování, tak vše obložil sádrošem. Na nové stavbě z porobetonu dávali sádroš vysoký 260-275cm, taky bez omítek.
Provedení je možné. Je to oficiální odzkoušená technologie. K lepení se používá sádrové pojivo k tomu účelu přizpůsobené. U Knaufa je to Perlfix. Prostudujte na stránkách firmy Knauf tuto technologii a vyzkoušejte. Pracuje se s tím docela dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.