Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zaplnit hlavně mrazák?

Od: alena350® odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, dnes mi přivezli novou kombinaci chladničky s mrazničkou, Přemýšlím, než novými potravinami zaplním hlavně mrazák, co bych tam mohla dát, aby nemrazil …vzduch.
Kdysi jsem četla doporučení, dát do chladící části třeba kartony mléka a nebo minerálky. Ale co do mrazící části? Děkuji za každou dobrou radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, nedělejte nic mimořádného - zapněte přístroj, nechte ho pracovat a chovejte se normálně, jako u minulé ledničky, t.j. budete ho postupně zaplňovat a jídlo zase odebírat/nahrazovat (prostor nemusí být nutně stále zaplněn k prasknutí). Zdravím!

km
hodnocení

5x

pokud nemáte co do mrazáku, tak tam nic nedávejte a když tam nic mít nebudete, tak tam nelezte. tím že tam nepolezete, nebude mít mrazák co namrazovat a nebude spotřebovávat elektřinu tolik, jako když tam budete furt čumět.

jinak já dávám do mrazáku máslo, když koupím levně, a ovoce, když se urodí

riva
hodnocení

4x

Snad to, co potřebujete. A to, co nepotřebujete přece nebudete mrazit.

id
Prázdný mrazák má větší spotřebu el. Vyzkoušeno.
smode2

Id, a započítala jste i energii potřebnou pro zmrazení těch potravin, co už v mrazáku byly?

id
4 dny jel mrazák prázdný a 4 dny byl naplněn petkami s vodou. Jednalo se o samostatný mrazák.

id
hodnocení

3x
Petky s vodou. Naplnit vodou jen do 3/4.
hodnocení

zdá se to, zatím, nejlepší moznost :)

hodnocení

3x

Prošla bych si pár letáků, našla výhodné slevy a nakoupila. Samozřejmě jen to, co stejně průběžně nakupuji. Ta mraznička budou nějaké tři zásuvky, které můžete z velké části naplnit hlavně masem a ovocem. Hodí se tam mít i rezervní chleba. Vaničku zmrzliny, nějakou uzeninu, tvrdý sýr, máslo, nějaké hotové jídlo...

hodnocení

3x

polystyrenové desky - koupit si jednu plotnu a nařezat na kusy velké akorát do šuplíků.

hodnocení

Děkuji za tip.

smode2
hodnocení

2x

Předpokládám že to doporučení na chlazení kartonů mléka a minerálek vám dal nějaký distributor elektrické energie, není-liž? Pak by to dávalo smysl. Energeticky je mj. nejméně náročné chladit a mrazit vzduch. Jakákoliv potravina kterou chcete zmrazit vezme elektrickou energii navíc (nejvíce tekutiny). Tedy do mrazáku bych vložil, jak již bylo řečeno, přesně ty potraviny které normálně mrazíte s ohledem na vaše pohodlí a bez jakéhokoliv ohledu na zbývající volné místo.

To není až tak úplně pravda. Ano, nejlevnější je chladit vzduch. Ale ten se u stojícího mrazáku vymění při každém otevření a musí se opět ochladit. Pokud je mrazák zaplněn, musím vždy dochladit pouze tu trochu vzduchu, která v něm je.
Navíc potraviny zaručí větší tepelnou kapacitu a tím i méně časté spínání kompresoru (netvrdím, že poběží v delším horizontu kratší dobu, ale bude mít několikrát méně cyklů). Další plus je to při výpadku elektřiny, kdy plný mrazák vydrží zmrzlý mnohem déle, než prázdný.
Takže pokud neuvažujeme to prvotní zchlazení obsahu mrazáku (ano, to samozřejmě taky něco stojí), jeví se jako vhodnější mít mrazák zaplněný, než prázdný.
smode2

Prakticky souhlasím. Jen energeticky je to jak jsem zmínil. Ostatně zkuste si napojit před lednici měřič spotřeby a

1. Do prázdného mrazáku dát zmrazit 2 dvoulitrovky vody a za 24 hodin mrazák třeba 100x za sebou na 5s otevřít a zavřít.

2. Nechat mrazák prázdný a opakovat to stejné.

Já to tedy neměřil, ale tipnul bych si kdy bude spotřeba nižší :)

jirka*
Tak pokud máš prázdný mrazák, tak nemáš důvod ho otvírat. Zaplňovat postupně a nevymýšlet ko..tiny.
kenav

A vůbec proč si kupuješ mrazák když se ptáš co do něj dat*ee*

id
Asi proto, že nějakou dobu byla paní bez mrazáku, zásoby spotřebovány, nyní si ho zakoupila a nemá momentálně x tisíc na naplnění mrazáku. Bude jej postupně plnit.

gguu7
hodnocení

1x

mražený jogurt - lžičku pichněte do kelímku a dejte zamrazit, po vyndání a oddělání kelímka zbude nanuk

hodnocení

1x

V téhle době já mám velký šuplík zaplněný ovocem a zeleninou a vlastně i houby tam mám. Borůvky, jahody, maliny. Přibudou i švestky. Rajčata. V krabičkách nakrájené a podušené houby. Až se zima zeptá. . . na buchtu jako když najdeš. *palec*

doplněno 31.07.24 10:28:

Alenko, rozumím a chápu. Já jen odpovídám na otázku. Za pochvalu děkuji, potěšila mě.

hodnocení

Vaše rady jsou většinou cenné a dobré, ověřené vlastními zkušenostmi.
Původní přístroj se mi pokazil a vše namražené jsem musela vyhodit. Samozřejmě, že mrazák zaplním postupně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]