Nejste přihlášen/a.
Ahoj, doporučte prosím mazivo na spoje pro kanalizační plastové KGEM trubky. Koupil jsem Německé mazivo MARLEY a za dva dny nebylo možné spoj rozdělat - prostě to nešlo. Pak se to podařilo ale mazivo bylo úplně suché a působilo spíš jako lepidlo. Hnus.
Léta používám lubrikant v tubě - tento (náhodný link): pro-doma.cz/...
Kupuji ve velkoobchodě pro topenáře. Rozpojit po chvíli jde, necháte-li potrubí spojené delší dobu (dny), jde už těžko.
K tomu mazláku-oficiálně mazlavé mýdlo, kdy byl na vojně tak zná-dříve vodáci v práci používali v kbelíčku (velikost,spíše hmotnost cca na 1kg) potom totéž, ale už měli v tubách, pak ale přešli na "bílou sexipastu" asi totéž jak dal odkaz Smode2. Jinak lze použít cokolivm klidně použili když došlo nafasované mazivo a bylo třeba dodělat (dva tři spoje) tka úpoužili modrou indulonu nebo jakýkoliv jiný na stavbě běžně dostupný krém na ruce!
Roky používám toto, nešetřím, mažu oba spojené díly, jak trubku,l tak koleno. Pokud jsem to potřeboval rozebrat, tak to jde.
Jasně, že HT 50 jde lehce, KG 200 jde těžko.
opravdu univerzální produkt:
"Prostředek určený na úklid podlah hygienických zařízení, stěn před malováním (vhodné i na nikotin), odstranění hrubších nečistot z omyvatelných povrchů. Dále je využíváno v průmyslu k mazání dopravníků, jako mazivo při spojování potrubí místo speciálních kluzných prostředků, jako přísada do betonu."
běžný mazlák, který koupíte v instalatérských potřebách
podle mě jeho primární funkce není, aby spoj byl rozebiratelný, ale aby se:
1/ usnadnilo spojování
2/ nepoškodilo těsnění při spojování
3/ nepoškodilo těsnění nevhodným mazadlem (třeba olejem, pokud by někoho napadlo to olejem mazat)
4/ zlepšilo těsnění
mazlák zaschne, ale zůstane pružný a potrubí běžně lze rozpojit
Kdysi jsem koupil v prodejně s vodními pumpami vazelínu s atestem na pitnou vodu. Když došla, koupil jsem mazivo v tubě, které se prodává v OBI. Mělo to německý popis. To zůstává mazlavé stále. Působí to viskozitou jako Indulona bez vůně. Možná, že jste koupil těsnící hmotu na příruby a závity a v tom bude velký rozdíl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.