Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte mazivo na spojování KGEM trubek

Od: petr99 odpovědí: 23 změna:

Ahoj, doporučte prosím mazivo na spoje pro kanalizační plastové KGEM trubky. Koupil jsem Německé mazivo MARLEY a za dva dny nebylo možné spoj rozdělat - prostě to nešlo. Pak se to podařilo ale mazivo bylo úplně suché a působilo spíš jako lepidlo. Hnus.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Staci spoj trubek poradne namocit, zakyvat do stran, aby voda namocila origo mydlo a hrdlo pujde rozdelat. Vyzkouseno.

smode2
hodnocení

1x

Léta používám lubrikant v tubě - tento (náhodný link): pro-doma.cz/...

Kupuji ve velkoobchodě pro topenáře. Rozpojit po chvíli jde, necháte-li potrubí spojené delší dobu (dny), jde už těžko.

hodnocení

1x

K tomu mazláku-oficiálně mazlavé mýdlo, kdy byl na vojně tak zná-dříve vodáci v práci používali v kbelíčku (velikost,spíše hmotnost cca na 1kg) potom totéž, ale už měli v tubách, pak ale přešli na "bílou sexipastu" asi totéž jak dal odkaz Smode2. Jinak lze použít cokolivm klidně použili když došlo nafasované mazivo a bylo třeba dodělat (dva tři spoje) tka úpoužili modrou indulonu nebo jakýkoliv jiný na stavbě běžně dostupný krém na ruce!

hodnocení

1x

Roky používám toto, nešetřím, mažu oba spojené díly, jak trubku,l tak koleno. Pokud jsem to potřeboval rozebrat, tak to jde.

Jasně, že HT 50 jde lehce, KG 200 jde těžko.

Někdy jjde ta HT 50 hůř než KG 200 záleží na jakou tvarovku a jakou výrobní toleranci trefíte,

nunici, snad máte i pravdu, ale ještě se mi to nestalo.

smode2

Občas se to stane při míchání tvarovek z různých obchodů. To pak do sebe HT 50 pomalu nenarvete ani když máte lubrikantu kilo. Některý výrobce zřejmě používá čínskou šupleru.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, mně se osvědčil "mazlák"/tekuté mýdlo (nanášeno štětcem). Zdravím!
doplněno 30.07.24 17:22: petr99 - Vy asi mazlavé mýdlo neznáte, že? Není to vodnaté, ale spíše jako mast. Navíc je levné a používají ho i profíci. No, tak hledejte dál (nutit Vám to nebudu).
petr99
hodnocení

Díky za tip ale potřebuji něco co i v těch vedrech bude i stále mazlavé

km

opravdu univerzální produkt: :)
"Prostředek určený na úklid podlah hygienických zařízení, stěn před malováním (vhodné i na nikotin), odstranění hrubších nečistot z omyvatelných povrchů. Dále je využíváno v průmyslu k mazání dopravníků, jako mazivo při spojování potrubí místo speciálních kluzných prostředků, jako přísada do betonu."

ben®
km - ano, já si to nevycucal z prstu. Když u nás v ulici firma dělala novou kanalizaci, tak odpadní KG potrubí (spoje) její pracovníci potírali právě mazlákem. Ovšem, zdá se, podle návrhů zde, že to mnoho kutilů nezná, což je škoda.

vili
hodnocení

0x
Pamatuju se, že jsem manželce kdysi znárodnil obyčejný stolní olej. Na profi to asi určitě nebude, ale na domácí rozvod mi to stačilo, a rozdělat se to dá v pohodě.

km
hodnocení

0x

běžný mazlák, který koupíte v instalatérských potřebách
podle mě jeho primární funkce není, aby spoj byl rozebiratelný, ale aby se:

1/ usnadnilo spojování
2/ nepoškodilo těsnění při spojování
3/ nepoškodilo těsnění nevhodným mazadlem (třeba olejem, pokud by někoho napadlo to olejem mazat)
4/ zlepšilo těsnění

mazlák zaschne, ale zůstane pružný a potrubí běžně lze rozpojit

krtek6
hodnocení

0x

stačí obyčejnej JAR

hodnocení

0x
Já na cokoli gumovyho používám hustej silikonovej olej, případně silikonovou vazelínou. Nevysychá, nevymyje se, klouže a dělá dobře gumě (kromě silikonový, tu žere). Když jsem na KG v nouzi použil jedlej olej, těsnění to asi naleptalo a úplně slepilo.

hodnocení

0x

Kdysi jsem koupil v prodejně s vodními pumpami vazelínu s atestem na pitnou vodu. Když došla, koupil jsem mazivo v tubě, které se prodává v OBI. Mělo to německý popis. To zůstává mazlavé stále. Působí to viskozitou jako Indulona bez vůně. Možná, že jste koupil těsnící hmotu na příruby a závity a v tom bude velký rozdíl.

Tady jsem to dohledal

obi.cz/...

Je nějaký rozdíl? triker.cz/...

V popisu určitě . V obsahu pochybuji

hodnocení

0x
Pokud hledáte stále mazlavé tak doporučím mazadlo original Rehau je k dostání v Richter Frencel a Ptáček velkoobchod je sice dražší ale není to takové hrubé mýdlo ale je takové mastnější a dlouho mazlavé.

ooo
hodnocení

0x

Tak to je asi účel aby to počase nešlo rozdělat, nemyslíš? Který člověk bude rozdělávat ty trubky to se jednou spojí a už se to neroz děláva...

Použít můžeš samozřejmě i normální jídlo nebo cokoliv mazlavého v nouzi i obyčejnou vodu

tj
Takové plýtvání jídlem nestrpím! *smich*

tm
hodnocení

0x
Používám stolní olej. Náklady pár korun... jede to jak po másle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]