Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit voděodolnou barvu Dulux v bytě

Od: pavellutter odpovědí: 6 změna:

Máme asi 10 let starou voděodolnou omyvatelnou barevnou barvu myslím od Dulux - jde o barvu v bytě. Pokud jsem udělal testovací bílý proužek (Primalex polar), tak po zaschnutí stačí lehce škrábnou a barva Dulux vyléza ven.

Chce to oškrabat, avšak už hodinu mokrým válečkem přetírám ... ano trochu to lze seškrabat, ale i tak to tam zůstává. Není na to nějaký prostředek, kterým to přetřu a následně bez problému oškrabu, sundám? Máte nějaké tipy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, voděodolnou barvu nemá význam omývat vodou a myslet si, že ji tím odstraníte. Já jsem voděodolnou barvu Latex odstraňoval nejdříve přípravkem "barvožrout" (odstraňovač starých nátěrů) - to byl zápach a výsledek žalostný. Potom jsem suchou stěnu brousil hrubým smirkem - tam už určitý výsledek byl, ale bylo to "o ruce". Nejlepší výsledek jsem zaznamenal až osekáním a opravou stěny jemnou maltou. Jenže, já řešil jen sokl. Pokud máte takto "pomalovanou" celou místnost, tak to zase přemalujte voděodolnou barvou a starosti s nánosem malby ponechte další generaci. Zdravím!

hodnocení

1x

Přemalujte znovu Duluxem. Mám s ním celý barák a vámi popisovaný problém neznám.

pavellutter
hodnocení

Napadlo mně, přetřít to stejným typem barvy, tedy Dulux bílá.

To asi pôjde. Pred náterom by som ju omyl so slabým roztokom saponátu, aby ste ju odmastili. Možno trochu prebrúsiť.
Prípadne adhézny mostík.
V AkzoNobel (Dulux) alebo PPG (Primalex) na technickej podpore budú podľa mňa vedieť poradiť fundovanejšie.

hodnocení

0x
V pozicovni maju brusku na beton s diamantovym kotucom a odsavanim, rovnaju sa s tym napr zle vyliate potery. Funguje to aj na steny, len potom musite prestukovat vsetko.
Posledna sanca z chemie sa vola Lakostan, latex to rozleptalo.

hodnocení

0x

Vy nemáte problém s podkladem ale s nanášením Polaru. Podklad nikdy neškrábu, když není důvod. Důvodem je vždy silná vrstva předchozích maleb, kdy po zvlhčení se malba namotává na váleček nebo druhým důvodem je nekvalitní první výmalba a na to velice kvalitní akrylátová malba, kdy druhá vrstva nemá k té první adhezi. Ani jeden z případů není váš případ. Proto nevím, proč chcete škrábat Dulux. Při výmalbě postupujte podle návodu výrobce Primalexu. Protože je podklad, jak píšete omyvatelný, je nutno Polar nanášet hodně hustý.Pokud je podklad rovný, tak válečkem.

Samozřejmostí je suchý a čistý podklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]