Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde v MŮJ ČEZ najdu vyúčtování za plyn ke stažení?:

Od: pna odpovědí: 5 změna:

Dnes jsem v MŮJ ČEZ zjistil, že mi byl nyní v červenci asi 24.7.2024 proveden odečet plynoměru a vystavené vyúčtování s přeplatkem. V MŮJ ČEZ ale nikde to vyúčtování s možností stažení nemohu najít. Mám tam pouze k dispozici detail vyúčtování, ale celé to vyúčtování ke stažení tam nikde nemohu najít. Zasílání vyúčtování mám nastavené na e-mail a tam mi prozatím nic nebylo zaslané. To už ČEZ vyúčtování nevystavuje a poskytuje pouze v MŮJ ČEZ nějaké stručné informace o tom jak vyúčtování dopadlo? Potřeboval bych ten doklad s vyúčtováním.

Zajímavé je, že tam mám přeplatek něco přes 4000 Kč a zálohy mi zvýšili o 440 Kč. Spíše bych očekával, že při přeplatku zálohy sníží. To má ČEZ v úmyslu cenu plynu zvedat a tak už dopředu kvůli tomu lidém zvedají zálohy? Spíše mi to připadá, že si takto vychytrale ČEZ zcela zdarma půjčuje od lidí peníze když jim to pak po roce vrací formou přeplatku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

28.07.24 23:02
hodnocení

0x
pna
hodnocení

Já v MŮJ ČEZ ale nikde odkaz na stažení vyúčtování tak jak je vidět v tom videu nemám. Je to ale video rok staré a tak nemusí být zcela aktuální. Mám tam ale pouze odkaz na stažení plánu záloh a o to mi nejde.

pna
hodnocení

Tak dnes dopoledne přišel e-mail s informaci, že v MŮJ ČEZ najdu vyúčtování a skutečně už to tam dnes je k dispozici i ke stažení. Včera večer to tam ještě nebylo. To to vyúčtování dělají ručně, že jim to tak trvalo a nemohlo to tam být už ve chvíli kdy už tam byl stručný detail vyúčtování?

jp
hodnocení

0x

Proto já si radši nechávám posílat papírové vyučtování. Ale taky záhada, měla jsem doplatek asi 1400,-Kč a zálohu mi nezvýšili ani o korunu. Chystám se na pobočku, nikdy jsem tak velký doplatek neměla a zrovna až ted´, když mi měnili elektroměr.

pna
hodnocení

Pokud se nepletu tak papírové vyúčtování u ČEZ je už nějakou dobu zpoplatněné. U mne jsem čekal nedoplatek a nakonec mne překvapili přeplatkem. Minula zima byla trochu mírnější a tak nebylo třeba až tolik topit a tím se něco ušetřilo. Kromě toho mám ještě i druhý kotel ve kterém jsem občas topil dřevem čímž jsem na plynu také něco uspořil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]